GULYÁS JÓZSEF

Full text search

GULYÁS JÓZSEF
GULYÁS JÓZSEF (SZDSZ): Tisztelt Képviselőtársaim! A vitában egy sor dolog megint elhangzott, ami arról tanúskodik, hogy itt nagyon komoly bajról van szó. Azt gondolom, hogy valóban az önkormányzatok működőképességét illetően van okunk vitatkozni egymással, van okunk beszélni arról, hogy mire nyújt fedezetet a költségvetés. De azért kérem, hogy vegyék figyelembe azt, hogy miről szól az előterjesztés, és miről szólnak a módosító javaslatok.
Az a módosító javaslat, amit benyújtottunk, arról szól, hogy abban az esetben, ha a normatívatöbblet nem finanszírozza az önkormányzatok esetében a béremelkedést a forrásnövekménnyel együtt, akkor kiegészítő támogatásra van szükség, és ezt a kormány biztosítani kívánja. Ha ezt a mondatot, amit most elmondtam, értik önök, képviselőtársaim, az ellenzéki oldalon, magyarán: nincs alapvetően új helyzet, a béremelés fedezetéről van szó, és a béremelés fedezetét és ezt az egész ügyet kiemeljük a rendszerből, akkor ott marad az az önkormányzati finanszírozási rendszer, amit önök négy éven keresztül működtettek. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Így van!)
Az a kritika, amiről önök itt most beszélnek, önökre kell hogy visszahulljék mindenekelőtt. Azt gondolom, nem várható el az új kormánytól az, hogy hat hónapon belül tegyen rendet az önkormányzati finanszírozás rendszerében akkor, amikor önök ezt négy éven keresztül elmulasztották.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit