MÁRTON ATTILA

Full text search

MÁRTON ATTILA
MÁRTON ATTILA (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Két felszólalás is volt, amire úgy gondolom, hogy reagálni kell.
Az egyik Szabó Zoltán képviselőtársam, aki azt mondta, hogy ő valahol mégiscsak a számok körül gondolkodik és a számokban élt. A számok sajnos makacs dolgok, tisztelt képviselő úr. Ennek egy részét elmondtam már az általános vita kapcsán is, hogy amikor ez a költségvetési törvénytervezet megérkezett hozzánk, a választókörzetem 12 településének polgármestereit, illetve gazdasági embereit kértem meg, hogy számoljanak utána, és bizony-bizony abban a javaslatban, amelyet önök beterjesztettek, egy-egy település önkormányzata számára az összes, államilag kapott normatívával és átengedett pénzzel együtt összesen 65-68 százalékos finanszírozást biztosítanak a bérekre vonatkozóan, és ez csak a bérekre érvényes.
A nagy gond az, hogy önök ugyan beadtak módosító indítványokat, illetve egyet konkrétan, az önkormányzati finanszírozás kiegészítésére vonatkozóan, csakhogy az a baj, hogy itt megint az összes normatívát, szja átengedett részét, iparűzési adót, gépjárműadót, illetve megyei jogú városok esetében az illetékeket, ezt mindet, az utolsó fillérig csak a bérek fedezetére akarják fordítani. (Közbeszólás balról: Forrásnövekmény!) El kell olvasni, tisztelt képviselőtársaim, erről szól az indítvány. El kell olvasni!
Elhangzott már Szabados képviselő úr részéről és Keller képviselő úr is említette, hogy majd még valamilyen módosítást, korrigálást akarnak ezen végrehajtani, csak az a baj, hogy ezt nem tudjuk, nem látjuk, tehát most nem tudunk erről vitázni.
Ha megnézzük azt az összeget, ami ehhez a módosító javaslathoz tartozik, még akkor is, ha önök szerint ez a büdzsé fölülről nyitott, bizony-bizony ez messze nem lesz elegendő, mert ha valami kis fejlesztésre is akarunk pénzt hagyni az önkormányzatoknál, itt több tízmilliárdos nagyságrendről van szó. (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) És egy dolgot ne felejtsünk el: működési hiteleket nem vehetnek föl az önkormányzatok, tisztelt képviselőtársaim! (Az elnök ismét csenget.) Nem lesz az önkormányzatoknak egy fillérjük sem jövőre. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit