FILLÓ PÁL

Full text search

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Asszony! Igen tisztelt Képviselőtársaim! Az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága szeptember 30-ai ülésén tárgyalta az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvényjavaslat általános vitára való alkalmasságát. Bizottságunk 12 igen és 10 nem szavazat mellett általános vitára alkalmasnak találta a törvényjavaslatot. Miért támogatta a bizottság többsége ezt a tervezetet? Erről szeretném tájékoztatni önöket.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nem mondok senkinek sem újat azzal, hogy az emberek döntő többsége általában nem szeret adót fizetni. Így vagyunk ezzel mi képviselők is, úgy gondolom, de mindenki itt az országban. Azt is jól tudjuk, hogy az adótörvények dzsungelében az egyszerű állampolgárok bizony nagyon nehezen tudnak kiigazodni. Ezért az alapvető kérdés számunkra az kell hogy legyen, amikor az adótörvényeket vizsgáljuk, hogy mennyi pénz marad az emberek zsebében a törvény elfogadása után.
Igen tisztelt Képviselőtársaim! A szocialista és a szabad demokrata képviselők azért támogatták ezt a javaslatot, mert ennek elfogadása után több pénz marad az emberek, a munkavállalók, a dolgozók, a magyar állampolgárok és a magyar polgárok zsebében is. Természetesen mi is szerettük volna, ha 2003-tól nagyobb mértékben lehetne csökkenteni az adókat. 2004 januárjától ez meg is fog valósulni. Elindultunk tehát az ígért adócsökkentés útján.
Tisztelt Képviselőtársaim! A minimálbér adómentessé tétele már ebben az évben megvalósult. Ez érezhető többletjövedelmet biztosít sok százezer munkavállaló számára. A felnőttkori képzés támogatása elősegítheti a 45 év feletti korosztály súlyos munkaerő-piaci helyzetének javítását, illetve biztosíthatja azt, hogy ezek a munkavállalók hosszabb távon is meg tudják tartani munkahelyüket. A fogyatékos személyek adókedvezményének emelése, illetve a munkavállalói értékpapír-juttatási program is előrelépést jelent az eddigi gyakorlattal szemben. Szintén fontos eleme a javaslatnak az adójóváírás összeghatárának felemelése, illetve a számítógép-beszerzés adón keresztüli támogatása is.
Igen tisztelt Képviselőtársaim! Összefoglalva, bizottságunk kormánypárti többsége azért támogatja a javaslatot, mert az amellett, hogy biztosítja az ország működéséhez szükséges bevételeket, hosszú évek óta először nem növeli, hanem csökkenti a munkavállalók terheit. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit