DR. MAGDA SÁNDOR

Full text search

DR. MAGDA SÁNDOR
DR. MAGDA SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! 1998-ban azt hallottuk, hogy az akkori kormány mindent megtesz azért, hogy az egy életen át való tanulást támogassa. Ez számunkra, a felsőoktatásban dolgozók számára igazán nagy örömmel szolgált, hiszen az európai uniós csatlakozás miatt nagyon fontos a távoktatás és az általa lehetőséget teremtett képzés. 1999-ben azzal találkoztunk, hogy mindazt az előnyt, amit az előző kormány biztosított a távoktatáshoz - értem ez alatt az utazási kedvezményt, a tananyagvásárlást -, egy az egyben eltörölték.
Akkor többször kerestük Pokorni miniszter urat, aki mindig azt válaszolta, hogy a következő évben erre majd megoldás születik. Azóta sem született megoldás. Ezért azt szeretném kérdezni, hogy a jelenlegi kormány ténylegesen miként gondolkodik a távoktatásról. Tudjuk, hogy ez a forma lehetőséget teremt az átmenetileg munkanélkülieknek, lehetőséget teremt arra, hogy a felsőoktatásban minél többen részt vegyenek. S ha igaz az, hogy a tudás segíti elő azt a lehetőséget, hogy Magyarországra minél több tőke kerüljön be, akkor azt reméljük, hogy a jelenlegi kormány ezen a téren nem szólamokban fogja realizálni az intézkedéseit, hanem tettekben.
Azt kérdezem ezért, foglalkoznak-e azzal, hogy más levelezőképzéshez hasonlóan például utazási kedvezmény, könyvvásárlás vagy könyvtárlátogatás területén megkaphassák a hallgatók ezt a lehetőséget, mint más hasonló állampolgárok. Államtitkár úr, ezt szerettem volna kérdezni. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit