DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Mindenekelőtt szeretném Kosztolányi képviselőtársamat felkérni, ne ő akarja nekem megmondani, hogy mikor emlékezzem Nagy Imrére és mikor ne. Különösen ne akarja nekem megmondani azt, hogy október 26-án emlékezzem, amikor a nyár végén tartott vitában még amellett kardoskodott, hogy Nagy Imre november 4-e embere! No, mindegy.
Ami azonban Révész Máriusz képviselőtársamat illeti, hamarjában én úgy emlékszem, hogy a Magyar Szocialista Párt jelenlegi 178 képviselője közül négyen voltak tagjai a Központi Bizottságnak: Horn Gyula, Csehák Judit, Medgyessy Péter és Katona Béla. Lehet, hogy most valakit kifelejtettem gondolatban, de úgy emlékszem, hogy csak ők voltak. Ez azért nem olyan rengeteg, tisztelt képviselő úr, mint amire utalt!
Egyébiránt a Magyar Szocialista Párt szembenézett a múlttal. Ennek a szembenézésnek számtalan, a párt hivatalos fórumai által elfogadott dokumentum ad hangot. Ezekben levontuk a tanulságokat, szembefordultunk mindazzal, ami az elmúlt negyven évben bűnös vagy nem bűnös, de rossz volt. (Dr. Kosztolányi Dénes közbeszólása.) Tessék? (Dr. Kosztolányi Dénes: Rossz volt?) Ami bűnös volt és ami rossz volt, tisztelt képviselő úr.
(19.20)
Volt rossz dolog, ami nem volt bűnös, csak úgy önmagában rossz volt. Tetszik tudni, van ilyen is.
Ami viszont azt illeti, hogy kiállt-e ide Horn Gyula vagy Katona Béla, és mondta-e, hogy meggondolta magát… Tessék mondani, Orbán Viktor miniszterelnök úr kiállt ide, és mondta, hogy meggondolta magát, mégsem gondolta komolyan, amikor ’90-ben vagy ’91-ben azt kiabálta itt, a parlamentben, hogy “csuhások, térdre!”? (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit