FÖLDESI ZOLTÁN

Full text search

FÖLDESI ZOLTÁN
FÖLDESI ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Már a múltkor is megfogadtam, hogy ilyen tartalmú vitákban nem veszek részt, és akkor sem akartam hozzászólni, de Szijjártó Péter képviselőtársunk, Révész Máriusz képviselőtársam és most Kosztolányi Dénes képviselőtársunk is arra inspirált engem, hogy néhány gondolatot elmondjak.
Szeretném önöket tájékoztatni róla, hogy én 1959-ben születtem, és én sem voltam még a szüleim elképzelései között sem, amikor azok az események történtek. Szó volt itt róla, és messze elkanyarodtunk a témától, hogy a szocialisták hogyan veszik a bátorságot, hogy egyáltalán itt vannak ebben a parlamentben és élnek, nemhogy még egy országgyűlési határozatot is beterjesztenek. Nos, nem ez fáj önöknek, kedves uraim és hölgyeim, hanem az, hogy tizenkét év alatt összesen kettőször a magyar választók többsége elsöprő többséggel, másodízben pedig jelentős szavazatmennyiséggel, soha nem látott szavazatmennyiséggel… (Közbeszólás a Fidesz soraiból) - mindegy, ez több millió ember volt, ma meg már talán még több, meg kell nézni a közvélemény-kutatásokat -, szóval az ország kormányzásával bízta meg ezt az alakzatot. Innentől kezdve, kedves uraim, hölgyeim, roppant kínos az önök érvelésére figyelni, mert egyszerűen önök több millió embert néznek le, néznek hülyének ebben az országban.
Szeretném elmondani Kosztolányi Dénes képviselőtársamnak, Szabó képviselő úr az előbb szólt erről, hogy kényes önöknek Nagy Imre. Nagy Imre lányát négy alkalommal ’90 óta, most legutoljára is a Magyar Szocialista Párt frakciója hívta meg az Országgyűlés alakuló ülésére. Na, ez a különbség, és ebből látszik, hogy ki nekünk Nagy Imre. (Dr. Kosztolányi Dénes: Ez Nagy Imre lányára tartozik.) Nem. Ránk tartozott a meghívás. (Dr. Kosztolányi Dénes közbeszólása.) Nem, nem, nem. Hát, kedves képviselő úr, nagyon kínos ez a dolog önöknek. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Még egy mondat erejéig visszatérve: szóval (Az elnök ismét csenget.) Horn Gyulástul és Medgyessy Péterestül választották meg kétszer ezt a pártot, márpedig mi úgy gondoljuk, hogy erről az évfordulóról így kell megemlékezni, és ezért ezt a dolgot mi fönntartjuk, és meg is fogjuk szavazni.
Köszönöm szépen. (Dr. Kosztolányi Dénes közbeszólása.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit