RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Ez volt egyébként a legszellemesebb hozzászólás, amit az előbb hallottunk itt a parlamentben. Szabó Zoltán azt akarta elmagyarázni nekünk, hogy Kádár János és a követői nem voltak baloldaliak. Tisztelt Szabó úr, akkor kik voltak? Jobboldaliak? Jobboldaliak végezték ki Nagy Imrét? Ne bohóckodjunk már itt egymás között a parlamentben! Vegyük egymást ennyire komolyan, és vegyük komolyan ennyire a választókat és azokat, akik nézik ezt a műsort!
Nagy Imrét egyértelműen a baloldal végezte ki. Kádár János baloldali volt, nem lehet azzal gyanúsítani, hogy jobboldali volt. A Magyar Szocialista Munkáspárt nem engedte Nagy Imre eltemetését, nem engedte, hogy a rokonok meglátogassák körülbelül 30 éven keresztül a sírját. És akkor felállunk a parlamentben, és azt mondjuk, hogy nem a baloldal végezte ki Nagy Imrét? Hát kicsoda, tisztelt képviselő úr?
Én nem vitatom, hogy Nagy Imre is baloldali volt, Gimes Miklós is baloldali volt. De azt azért már ne tegyük kétség tárgyává, hogy a baloldal végeztette ki Nagy Imrét! Igenis! És önök közül a miniszterelnök is és még sokan mások, több miniszter benne ült abban a Központi Bizottságban, abban a baloldali Központi Bizottságban, amely éveken keresztül, évtizedeken keresztül nem engedte Nagy Imrét méltóképpen ünnepelni, nem engedte méltóképpen a helyére tenni. Ez a probléma, és ezzel a problémával önök most sem kívánnak szembenézni, hanem arról kívánnak minket és az ország közvéleményét meggyőzni, hogy nem is a baloldal végezte ki Nagy Imrét. Ez komolytalan, tisztelt képviselő úr! (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit