DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársam! Hogy itt az izgalmakat fokozzam, egyes bekacagásokra, amikor a képviselő úr Medgyasszay László urat is említette, rosszabbat mondok: múlt hét szombaton hárman voltunk együtt Győrben - és nem volt ebből sem koalíciós válság, sem pedig nagy probléma -, Medgyasszay László, Balogh képviselő úrral együttesen szemléltük meg a Győr körüli problémákat, bizony-bizony, mert segíteni akarunk rajta, kedves MDF-es bólogató képviselőtársaim (Font Sándor: Azt akartuk mondani éppen, hogy segítsenek. - Derültség az MDF soraiból.), nem pedig rontani. Becsüljék meg, hogy olyan képviselő ül önök között, aki ezt valóban esküjéhez méltóan akarja megtenni!
Nos, valóban a Mosoni-Duna-ág torkolati szakaszában a Duna-projekttel, amely az elmúlt évben indult, és Rajkától az Alsó-Dunáig végig az árvízvédelmi rendszer, valamint a dunai gátrendszer korszerűsítését célozza, tervezve van egy olyan árvízkapu kiépítése, amely a vízszint-stabilizációt, illetve a vízszint megtámasztását segíti elő a Dunának, amely nemcsak árvíz esetén szükséges és jó megoldás, hanem, ahogy a képviselő úr is említette, ez visszaduzzasztással azokon a területeken az átmeneti vízpótlást is adja, amelyhez sajnálatos módon azzal a szerencsétlen vízmegosztási megállapodással, amelyet a szlovák akkori szocialista köztársasággal vagy nem tudom, kivel kötöttünk, ahhoz képest ez nyilvánvalóan már a hágai pertől függetlenül egy előrelépést jelentett, és az a fontos, hogy az ott élő embereknek, az ott élő és ott gazdálkodó természetnek adjuk meg azt a lehetőséget, hogy az állapot elviselhetővé váljon és biztonságot is nyújtson, mert a kettő egymástól elválaszthatatlan. Ehhez azonban nemcsak a társadalmi vitára, nemcsak a szakmai szervezetekre, hanem a nagy nyilvánosságra is szükség van annak érdekében, hogy az esetleges félreértéseket elkerülhessük. Ennek érdekében rendezünk olyan szakmai fórumokat, amelynek résztvevője lehettem Győrben. Megköszönve Balogh és Medgyasszay úr meghívását, a jövőben is állok rendelkezésükre.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit