DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Elnök úr, köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Itt többféle kérdés keveredik. Egyfelől keveredik egy valós igazságtételi, kárpótlási probléma a jog lehetőségeivel, és természetesen keveredik itt bizonyos értelemben ez az egész problémakör a politikával.
A képviselő úr azt kérdezi, hogy a lehetséges utak közül valamelyik járható-e. Ilyen konkrét kérdésre azt a konkrét választ tudom adni, hogy a lehetséges utak valamelyike járható. A lehetséges utak közül azonban az, amit ön javasolt, semmiképpen nem járható, hogy tehát a minisztérium amolyan szabadcsapatok módjára randalírozzon különböző szövetkezeteknél, és ott politikai nyomást gyakoroljon az emberekre. Még azon az alapon sem fogjuk ezt megtenni… - hozzáteszem, egy minisztériumnak nem az a dolga, hogy győzködjön különböző vállalkozásokat valamilyen megoldás választásában, hanem az, hogy a megfelelő jogszabályokat előkészítse -, nos, adott esetben én úgy gondolom, hogy az az inszinuáció, amit ön alkalmaz, hogy tehát a szövetkezeteknél esetleg valamiféle korábbi pártállami kötődések és egyebek túlélése folytán hátha valami, úgymond, kimutyizható… Szóval, én megértem, hogy ez az ön logikájába belefér - a mi logikánkba nem.
A méltányossági eljárás tekintetében pedig a következőt tudom mondani: valóban készül és folyamatban van, tárcaegyeztetési folyamatban van az, hogy miként tudjuk az eddigi szövetkezeti üzletrészrendezéseken túl még fennmaradt problémákat rendezni. Itt szeretnénk valamiféle méltányosságot gyakorolni, de a méltányosság - való igaz - egy adott körre fog vonatkozni, nem pedig egyes esetekre. Következésképpen azok a szövetkezetek, amelyek valamilyen döntést hoztak már korábban saját maguk sorsát illetően, hogy ezek esetleg a későbbiekben rossznak bizonyultak, erről őszintén szólva, valamennyien azt mondhatjuk, hogy nem tehetünk. De mégis, azok, akik ennek a kárvallottjai voltak, valamilyen kárpótlást fognak kapni. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit