DR. KÓRÓDI MÁRIA

Full text search

DR. KÓRÓDI MÁRIA
DR. KÓRÓDI MÁRIA környezetvédelmi és vízügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselő Úr! Nehezen szántam rá magam a válaszra. Nem azért, mert nem tudok válaszolni, hanem azért, mert a magam részéről úgy érzem, hogy mindig nagyon nehéz emberek viselt dolgairól úgy beszélni egy parlamentben, hogy ők maguk nincsenek jelen, és ők maguk magukat adott esetben nem tudják megvédeni.
Számomra nem egészen érthető, hogy a képviselő úr milyen politikai szándékból vagy milyen önös érdekből vagy tulajdonképpen milyen célból is teszi fel ezt a kérdést. Hiszen, ha már onnan nézem az ön kérdését, lehet-e irtó hadjáratnak nevezni a Környezetvédelmi Minisztériumnak azt az eljárását, hogy öt helyettes államtitkár közül egyetlenegyet mentett fel?
(11.30)
Lehet-e irtó hadjáratnak és árokba temetésnek mondani, amikor az az egy államtitkár úgy távozott a minisztériumból, olyan végkielégítéssel, amilyen végkielégítéssel bizony ma Magyarországon nagyon sokan, nagyon szívesen távoznának a munkahelyükről.
De én szívesen elmondom önnek azt is, hogy önnel ellentétben én nem tudtam, hogy önök személyes kapcsolatban vannak Vass államtitkár úrral, de azt tudtam, hogy Vass államtitkár úr az európai uniós csatlakozások során olyan tárgyalásokat folytatott és olyan megállapodásokat kötött, amelyek nem az egész ország érdekének használtak, hanem csak kicsi térségeknek, többek között annak a területnek, ahol ön volt. Lehet, hogy azért, mert ismerték egymást, lehet, hogy nem azért, de ezt a kérdést meg kell vizsgálni.
És még valamit tudok: én nem tudok megbízni egy olyan államtitkárban, helyettes államtitkárban, aki a főnökének egynapos távolléte alatt aláír egy olyan szerződésmódosítást több száz millió forintról, amely szerződésmódosítást előtte a főnöke megtagadott. Egy olyan szerződésmódosítást írt alá a közigazgatási államtitkár egynapos távolléte alatt, amely az állam zsebéből indokolatlanul kiemelt több száz millió forintot. Ennek az ügynek a vizsgálata még folyik. Amikor ennek az ügynek a vizsgálatát befejeztük, remélem, hogy a képviselő úr is jobban meg fogja érteni, miért nem bízunk olyan államtitkárokban, akik nem tudják kivárni adott esetben, hogy egy ügyben valódi döntés szülessen a minisztériumban, és azt mindenki vállalja, mindenki a saját felelősségével.
Azt reméltem, képviselő úr, hogy ilyen kérdésekre abban a parlamentben, ahol az embereket talán a valódi ügyek érdeklik, nem kell személyeskedő kérdéseket feltenni és ezekre válaszolni. Azt reméltem, képviselő úr, hogy önök a kérdéseiket a munkára nézve teszik fel. Képviselő úr, én a környezetvédelemben az árkokat tisztán akarom tartani, és nem olyan módon temetgetni, ahogy ezt ön állította.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit