DR. CSAPODY MIKLÓS

Full text search

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A tűzijáték az ünnepi alkalmak csúcspontját jelentette régóta, akik készítették és akiknek szólt, azok mind örültek neki, nem pedig zavarta őket pihenésükben. Választókörzetemben azonban - sajnos már többéves megszokás szerint - az elmúlt nyáron egyre többen panaszkodtak az esti, éjszakai órák nyugalmát rendszeresen megzavaró tűzijátékokra. A Gellérthegyen lakók visszatérően panaszolják azóta is a különféle magántűzijátékokat, a petárdalövöldözést. Ezek a durrogtatások lehet, hogy önkormányzati és rendőrségi hozzájárulással - azóta természetesen utánanéztem: igen -, ám az érintett lakosság előzetes tájékoztatása nélkül, meglehetősen ötletszerűen zajlottak.
Természetesen - különösen a nyári idegenforgalmi szezonban - vannak a XI. kerületben is olyan ünnepélyes alkalmak, magam is részt vettem számos ilyenen, amelyek során - lehetőség szerint persze ritkán - tűzijátékra sor kerülhet. A nagy számú fogadóórás panaszokból azonban úgy ítélem meg, hogy a tűzijáték-rendezés a Gellérthegyen és környékén mára egyfajta újgazdag divattá fajult, minden tekintet nélkül a vele járó kellemetlenségek elszenvedőire.
Az ügyben már megkerestem kerületünk rendőrkapitányát - válasza a birtokomban van, korrekt és eligazító -, most azonban a Belügyminisztériumot és az államtitkár urat kérdezem: az újonnan meghonosodott tűzijátékdivat - amely persze társadalmi jelenség, és nem belügyi, rendőri kérdés - szabályozására alkalmasnak tartják-e a fennálló rendelkezéseket? Ha alkalmasnak, úgy tisztelettel kérem, hogy a Belügyminisztérium szerezzen érvényt az előírásoknak; ha pedig nem, úgy azt kérem, hogy tegyenek lépéseket a szabályozások megszigorítására.
Figyelemmel várom válaszát. Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit