DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Amikor a vita ma reggel elkezdődött miniszter asszony expozéjával, akkor az a reményem élt, hogy egy konstruktív párbeszéd alakul ki, hogy a jövőről fogunk beszélni, arról, hogy a fenntartható fejlődés feltételeként hogyan fogjuk az előttünk álló években, évtizedekben erősíteni a családok biztonságát.
(11.20)
Ehelyett sajnos visszatértünk a múlthoz, felrémlik az előző ciklus szelleme - tudom, más a szereposztás. De hogy ne maradjon még egyszer a levegőben Mátrai Márta képviselőtársam kérdése, én is szeretném elmondani, a kormány nevében is, hogy nem szavaztuk meg annak idején, akik akkor képviselők voltunk, azokat az előterjesztéseket, amelyek az egyenlőtlenségeket, az igazságtalanságokat, a társadalmi esélykülönbségeket növelték, ezt kutatók is igazolták, tisztelt Országgyűlés. Azért nem szavaztuk meg ezeket az előterjesztéseket, mert ezek középre koncentráltak, és elengedték a rászorultak kezét. Nem szavaztuk meg ezeket az előterjesztéseket, mert csak az érdemeseknek adtak juttatást, és ahogy ma már elhangzott, de talán ismétlés a tudás anyja, mert egyszer sem állították meg a családi pótlék értékvesztését.
Kérdezik önök, hogy van-e fedezete az előterjesztésben szereplő intézkedéseknek. Szeretném mondani, hogy igenis van fedezete ezeknek az intézkedéseknek, persze tudom, ez egy olyan “az is baj, ha nincs rajta sapka, az is baj, ha van” típusú érvelés, és megértem az aggódásukat, mert más képviselőtársaink meg azt kérdezik, hogy akkor meg miért nincs benne több juttatás, és mikor kerül sor a kiegészítő családi pótlék emelésére.
Tehát azt gondolom, ne aggódjanak, biztosan megvan a fedezet, ami itt szerepel (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és a rendszeres gyermekvédelmi támogatássá visszaalakítandó kiegészítő családi pótlék növeléséről is fogunk gondoskodni, legelőször úgy, hogy majd visszaállítjuk azt az indexálási rendszert, amit önök megszüntettek.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit