DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én ilyen marxista eszmefuttatás helyett inkább a családtámogatási rendszerről szeretnék beszélni; nevezetesen, visszakanyarodva Szabó képviselőtársamhoz, akinek a felszólalása, azt gondolom, éppen akkor, amikor elmondta, nem volt méltó a tisztelt Házhoz. Az azonban nem került napvilágra, és nem kaptam rá választ Szabó képviselő úrtól, hogy miért nem szavazták meg az elmúlt négy évben a polgári kormány családtámogatási intézkedéseit, hiszen önök beültek a készbe (Derültség.), tisztelt képviselő úr, 2002-ben, és csak az után van lehetőségük fejlesztésre, amit a polgári kormány az állampolgárokkal együtt letett az asztalra.
A családi pótlékot alanyi jogúvá tettük, mint említettem az előző felszólalásomban is. Önök ezt 20 százalékkal megemelték, amit én nagyon helyesnek tartok. Azonban azt is megfogalmazták kritikaként, hogy a rászoruló családokra nem figyelünk oda. Ez nem fedi a valóságot, ezt ön is ugyanolyan jól tudja, képviselő úr, mint én, hiszen a rászoruló családok esetében ott van a kiegészítő családi pótlék. Nos, ez az, képviselő úr, ami a legfontosabb a családok számára, hiszen ha alanyi jogúvá tettük a családi pótlékot minden család számára, akkor igenis azon családok számára pedig, akik nehéz helyzetben élnek, gyermeket nevelnek, ott van a kiegészítő családi pótlék lehetősége. Megkérdezem önöktől, képviselőtársaim, tudnak-e választ adni arra, hogy akkor miért vetik el a kiegészítő családi pótléknak 100 százalékkal való emelését. Ugyanis ez a kiegészítő családi pótlék nem egyéb, mint gyermekenként 4200 forintot jelent a családoknak. A családi pótlék 20 százalékos emelése körülbelül 900 forintot jelent, tehát nyugodtan elmondhatjuk, hogy önök több mint 3000 forintot kivesznek a rászoruló családok zsebéből, képviselő úr. Ha 100 százalékkal megemelik a kiegészítő családi pótlékot, akkor az igenis 8400 forint gyerekenként, tehát az már nagyon jelentős segítséget jelent azoknak a rászoruló családoknak, akik nehéz körülmények között nevelik és járatják iskolába a gyermeküket.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit