DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Csak azért szólok hozzá, mert Gulyás képviselőtársam az előbb elmondottak alapján szintén annak adott tanúbizonyságot, hogy összekeveri a családtámogatást a szociális támogatással.
Én továbbra is fenntartom azt, hogy a szociális támogatás az önkormányzatok népjóléti igazgatóságához - melyik önkormányzat milyen igazgatóságokat tart fenn - tartozik, hiszen nagyon sokszor látjuk, hogy pontosan a népjóléti bizottságok azok a képviselő-testületen belül, amelyek a segélyezéssel kapcsolatos kérelmekről jogosultak dönteni, és én ezt nagyon helyesnek tartom.
Éppen ezért mondtam azt, hogy a családtámogatás és a segélyezés, a szociális ellátás két különböző kategória, nem szabad a kettőt összekeverni, és ez utóbbinál igenis, az önkormányzatokra nagy felelősség hárul. Természetesen ezt a törvényalkotó itt a parlamentben tőlük átvenni nem tudja, igenis, a családtámogatási törvény keretében a családok életkörülményeinek, jövőképének, a gyermekek lehetőségeinek és életvitelének a javítását kell megoldani, de ugyanakkor a szociális ellátórendszer, a szociális háló kiépítése pedig az önkormányzatok dolga, amihez természetesen a költségvetésükben minden fedezet megvan. (Gulyás László: Nincsen.) Ne mondja, képviselő úr, hogy nincs, mert megkapják az önkormányzatok, az más kérdés, hogy ezt a képviselő-testület a költségvetés készítésénél hogyan osztja be, és hogyan használja fel, de erről szigorú számadással tartozik. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit