ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Nagyon köszönöm a szót, elnök úr. Úgy érzem, hogy Szabó Zoltán képviselőtársammal tegnap este is elég korrektül tudtunk vitatkozni a parlamenten belül, amin a magam részéről nem is kívánok változtatni. Az MDF az elmúlt időszakban, de azelőtt is, sőt mindig is érzékeny volt a szociális és családtámogatási rendszerek kérdésére, hiszen ez alapvető megfogalmazása az MDF politikájának.
Azzal viszont nem tudok azonosulni, amikor visszamegyünk az egyes kormányokra vagy a Bokros-csomagra. Tessék megmondani, hogy az Antall-kormány vagy a magyar társadalom annak idején milyen örökséget kapott! Ezt tessék nekem megmondani, ebbe tessék belegondolni! És ha ebből indulunk ki, akkor minden egyes kis lépést - amely akár a szociális, akár a családügyi támogatási rendszeren belül pozitív irányba hat a társadalom egészére - meg kell becsülni és tovább kell fejleszteni.
(12.20)
Keller képviselőtársam is elmondta, hogy az adófizető polgárok pénzét osztja fel a mindenkori kormány, de a mindenkori kormány döntése, törvénye, törvényalkotása befolyásolja a magyar társadalom összegészét, befolyásolja a gazdaságot is. Hiszen ha visszaemlékezünk a fiatal házasok lakásépítési támogatási rendszerére, utána meglendült az építőipar, munkahelyek teremtődtek, és ezáltal a kormánynak, a Magyar Köztársaságnak több bevétele származik, az osztható újra.
Tehát olyan programoknak kell társulniuk magukhoz a szociális támogatási rendszerekhez vagy a családtámogatási rendszerhez, ami a gazdaságot mindenképpen élénkíti, mozgásban tartja, hiszen ha többet osztunk, mint amennyi rendelkezésre áll, akkor abból előbb-utóbb megint baj lesz. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)
Én ezzel szerettem volna kiegészíteni, és köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit