VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Egy kicsit tovább fűzném ezt a gondolatsort, amit Mátrai Márta képviselő asszony elkezdett. Valóban, egyik oldalról a munkát vállaló kedves szülők bizonyos adókedvezményekben részesülnek, amit a gyerekneveléssel kapcsolatosan leírhatnak - nagyon helyesen. Ugyanakkor a dolog másik végpontja azon szülők, akiknek ám lehet tehetséges gyermeke, de igazán a szülői jogokon kívül a kötelességek teljesítésében úgymond nem igazán jeleskednek.
Erre találtatott ki az a konstrukció, hogy iskoláztatási támogatás, magyarán mondva: az iskolába járáshoz köttetik egyfajta kedvezmény, illetve járandóság, ez nagyon helyes.
Lévén, hogy a családomban van gyakorló pedagógus kettő is, jómagam is az vagyok még, bár most egy kicsit abbahagytam ezt a tevékenységet, olyan visszajelzéseket kapok, hogy igenis, apuka és anyuka elkíséri a Pistit vagy a Józsit az iskolába, és meg is várja, hogy ott maradjon, ne a hátsó bejáraton lógjon ki, eddig ez ennél a szűkebb rétegnél nem igazán volt jellemző. Akkor valami történt, és előrelépés történt, pont a gyermek érdekében, és azon tehetséges gyermekek érdekében, akik itt már számszerűsítve is voltak, hogy minél többen kaphassanak majd különböző ösztöndíjakat, lehetőségeket, és ne tűnjön el egyetlen tehetség sem annak következtében, hogy az alig családi háttér ilyen-olyan volta miatt eltűnjenek ezek a fiatalok, ezek a gyermekek az élet palettájáról. Hiszen az egyetlen kitörési pont és lehetőség az, hogy ha tanulnak, megtanulnak dolgozni, tevékenykedni, és azt látják, hogy a társadalomban is az boldogul majd, aki hasznosan végzi a munkáját, és arra törekszik (Az elnök jelzi az idő leteltét.), hogy dolgozzon, természetesen ehhez lehetőséget kell biztosítania a társadalomnak.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit