FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Ritkán hallhatunk ekkora csúsztatásokat miniszter szájából, a parlament nyilvános ülésén, mint amiket most hallottunk. A fagykárra visszatért a miniszter úr: csak jelzem, hogy ön júniusra ígérte a kifizetési előleget, és jó, ha most, szeptember végén, október elején megkapják. A folyósítás elkezdődött, de éppen csak az előlegek kifizetése kezdődött meg, nem a fagykároké, egyrészt.
Ön azt mondja, hogy az intervenciós rendelkezések elérték a céljukat; úgy tűnik, tényleg - a gazdákat ezzel tökéletesen tönkretették. Miért ne lehetett volna - az önök által is megígért módon - úgy megtenni az intervenciós felvásárlást, hogy ne ütközzön az exportszubvencióval? Ebben önök miért késlekedtek másfél vagy két hónapot? Szét lehetett volna választani a kettőt, nem lett volna ilyen probléma.
Téved, miniszter úr, önök nem duplázták meg a közraktározási támogatást, 1 millió hektoliterre emelték fel a 750 ezer hektóról - egy kis matematikai eltérés van (Dr. Németh Imre: 600...); ne füllentsünk ekkorát, hogy önök megduplázták a közraktározási lehetőséget, mert enyhe 25 százalékkal emelték fel.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit