DR. RÁKOS TIBOR

Full text search

DR. RÁKOS TIBOR
DR. RÁKOS TIBOR (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Bőhm András második megállapítására reagálnék, és azt hiszem, azért nem mehetünk el szó nélkül mellette, mert igen lényegi kérdést érint, és azt gondolom, hogy aki figyelemmel kíséri a közvetítést vagy a rádión keresztül hallgatja az itt folyó vitát, akkor megtapasztalhatja, és az álláspontját ki tudja alakítani annak fényében, amit itt hall. Ez pedig a következő állítás volt: Bőhm András egy centralizált és politikailag a kormánytól függő önkormányzatokról beszélt. Ezzel szemben hadd idézzem önöknek szó szerint az Állami Számvevőszék erre a területre vonatkozó jelentését, amely a következőképpen hangzik - szó szerinti idézetről van szó -: “Számos szerkezeti és tartalmi változás, korrekció következett be a helyi önkormányzatok költségvetési kapcsolatainak a szabályozásában. Erősödött a források elosztásának a normativitása, nőtt a feladatfinanszírozás szerepe, a kiegészítő támogatások rendszere átláthatóbbá vált, nőtt a felhasználási kötöttségű normatív állami támogatások aránya, a forráshiányos önkormányzatok támogatása pedig egyre inkább objektív számításokon alapult. Mérséklődött az áttekinthetőséget megnehezítő kódok, mutatószámcsoportok száma a helyi önkormányzatok normatív állami hozzájárulásainak a jogcímeinél.”
Ez közérthetően lefordítva azt jelenti, hogy mivel a normativitás szerepe erősödött, nem lehetett megkülönböztetést alkalmazni az önkormányzatoknál, alanyi jogon azon önkormányzatok, amelyek megfeleltek a különböző előírásoknak, illetve különböző feladatokat vállaltak, azonos mértékű támogatásokat kaptak.
Tehát ilyen értelemben nem történhetett semmifajta megkülönböztetés, amit a frakcióvezető úr állított; szemben azzal, amit én csak az újságokból tapasztalok, illetve tapasztalhatok meg, hogy a Fővárosi Közgyűlés és az önkormányzatok között milyen ellentmondások feszülnek, milyen harcok vannak általában, és elég komoly érdekellentétek feszülnek.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit