HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Igyekeztem az ön intelmének megfelelően viselkedni és nem reagálni Révész Máriusz képviselőtársam kétpercesére, de másodszor is visszatért olyan témához, amely egyáltalán nem szerepel a mai napirenden, hiszen ma a 2001. évi költségvetésről szóló zárszámadási törvényt vitatjuk és nem a főváros elmúlt tíz évének a tevékenységét.
De ha már szóba került, akkor kizárólag a költségvetési összefüggésekkel kapcsolatban szeretném elmondani, hogy mivel magam fővárosi listán megválasztott országgyűlési képviselőként mind a Horn-kormány, mind az Orbán-kormány ideje alatt aláírtam olyan módosító indítványt, amely azt célozta, hogy a nagyvárosi tömegközlekedés, a fővárosi tömegközlekedés támogatást kapjon a költségvetéstől, pontosan tudom, hogy ezt ’97-ben elfogadta az akkori Országgyűlés, a kormánypárti többség, és így többek között a BKV és a vidéki tömegközlekedési vállalatok is támogatást kaptak. Ugyanezért itt, ebben a Házban két évvel ezelőtt érveltem késő éjszakai vitákban, és az önök kormánya, ön is, tisztelt képviselő úr, leszavazta azt a módosító indítványt, amelynek következtében a fővárosi tömegközlekedés támogatást kapott volna. Nem beszélek arról, hogy a metróberuházás egyáltalán nem indult meg.
Ha tehát fővárosi vagy általában nagyvárosi dolgokról beszélünk, akkor sajnos a tömegközlekedés támogatását az önök kormánya és személy szerint ön, képviselő úr tette lehetetlenné. Számomra különösen megdöbbentő volt, amikor Szeged akkori polgármestere országgyűlési képviselőként nemmel szavazott arra a módosító indítványomra, hogy többek között Szeged városa is kapjon a tömegközlekedés támogatásához költségvetési összeget. Ez a valóság, tisztelt képviselő úr! Ha már szóba hozta, azzal kell szembesülni, hogy önök tették lehetetlenné négy éven át a környezetbarát városi tömegközlekedés támogatását.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit