KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tekintettel arra, hogy most a személyemet érintette Őry Csaba megszólalása, ezért úgy gondolom, hogy a kétperces reagálás joga megillet. Ha úgy gondolja elnök asszony, hogy megvonja a szót, akkor ezt tudomásul veszem.
Mégis azt kell mondjam, hogy Őry Csaba képviselő úr teljesen megalapozatlanul vádol, ezeket a vádakat visszautasítom. Senki nem helyez egyetlenegy független vizsgálatot végző szervet sem nyomás alá, senki sem ad politikai megrendelést egyetlenegy szervezetnek sem.
Ami pedig a maradék időt illeti, szóba került itt a vezérszónoklatok kapcsán az, hogy milyen pazarló módon gazdálkodott az előző kormányzat az adófizetők pénzével. De nemcsak azzal, képviselőtársaim, hanem a vagyonnal is! És hogy ne érjen megint az a vád bennünket, hogy megalapozatlanul mondjuk azt, amit mondunk, elő kell venni az Állami Számvevőszéknek az ÁPV Rt. 2001. évi működésével kapcsolatos jelentését, és világosan kiderülhet mindenki számára az, hogy például a többségi állami tulajdonú volt állami gazdaságokkal kapcsolatban milyen jogszabálysértéseket, milyen törvénysértéseket követett el például az előző kormányzat. Ez azért lényeges, mert ha megnézik, hogy milyen privatizációs bevétel érkezett a központi költségvetésbe, akkor kiderül, hogy még súlyosabb az a tett, amit akkor elkövettek.
Veres János képviselő úr utalt arra, hogy kik voltak a szereplői, a klientúra hogyan nézett ki ebben a folyamatban. A tizenkét állami cégnél is nyomon lehet követni, hogy bizony, a volt kormányfőnek, az első számú vezetőnek a holdudvarába tartozó emberek hogyan, miképpen jutottak az állami vagyonnak a birtokába. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit