KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Egy momentumra szeretnék visszautalni. Pest megyei képviselőként is megdöbbenéssel hallottam a sikerlista felsorolása során képviselő úr Pest Megyei Bíróságra vonatkozó állítását. Sajnálom, hogy az exminiszterelnök 2001-es látogatása a Legfelsőbb Bíróság elnökénél önt is megtévesztette. Most úgy beszélt a Pest Megyei Bíróság épületének a beruházásáról, felújításáról vagy újjáépítéséről, mintha ez 2001-ben bekövetkezett volna, vagy elindult volna a folyamat. Nos, képviselő úr, 2001-ben mindenki azt hitte, hogy ez a beruházás el fog indulni. A Legfelsőbb Bíróság akkori elnöke is így gondolta, majd 2002 januárjában világosították fel az akkori kormánypárti képviselők - most ellenzéki képviselők - a költségvetési bizottsági ülésen, hogy az a bizonyos egykori miniszterelnöki megnyilvánulás csak egy szándékot fejezett ki. Ő pedig ezt készpénznek gondolta, és el is indította a beruházás folyamatát.
(14.20)
Ott derült ki, hogy tulajdonképpen nem történt más, mint Orbán Viktor exminiszterelnök találkozott az akkori legfelsőbb bírósági elnökkel, ígéretet tett arra, hogy kap majd a Pest Megyei Bíróság épületének a felújítására 3 milliárd forintot, és ezt a Pénzügyminisztérium följegyezte, előjegyezte, hogy majd valamikor ebből lesz valami. A jelenlegi kormányra vár ennek a feladatnak a megvalósítása. Úgyhogy tulajdonképpen egész minimális összeget folyósítottak, ha jól tudom, ebben az évben - 2001-ben semmit -, és tulajdonképpen többmilliárdos beruházásnak a megvalósítása a jelenlegi kormányt terheli.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit