MOLNÁR ALBERT

Full text search

MOLNÁR ALBERT
MOLNÁR ALBERT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igazából nem fogok ugrálni majd itt a fricskázásokra, de azért szeretném a forrást elmondani, hogy miből dolgozom, és miből készültem fel. Szeretném, ha Font úr és Révész Máriusz úr a KSH-t tanulmányozná, és azok után (Font Sándor közbeszól.) ha lennének majd olyan kedvesek nyilatkozni.
Ezek alapján nem örülök annak, hogy a magyar gazdaság dinamikája romlik, nehogy félreértés legyen. Sőt, azt hiszem, valamennyien úgy vagyunk ezzel, hogy ez nagyon fájdalmas dolog. Minket nem az USA-hoz kell mérni, hanem a térségbeli államokhoz: Csehországhoz, Lengyelországhoz, Romániához vagy egyebekhez. Ha meg tetszenek nézni, Csehország gazdasági növekedése 6,8 százalék volt 2001-ben, Szlovákiáé 6,8, Romániáé 8,2, Oroszország hasonló számai is nagyon nagy ütemet mutatnak.
Miért mondtam azt, hogy 30 százalékos a csökkenés a gazdasági növekedésben és az exportban? Azért, mert a 118,2 százalék 7,7-re mérséklődött. Ez egy trend. Ez egy olyan trend, amit meg kell fogni. Ez azt jelenti, hogy valami hiba van a gazdaságpolitikában, és ez azt jelenti, hogy be kell avatkozni. A gazdasági növekedés 2000 első negyedéve óta folyamatosan csökken, 6,6 százalékról 2,9-re csökkent 2001 negyedik negyedévére, gyakorlatilag most stagnálás van, olyan 3-3,1 százalék. Azt gondolom, hogy akiknek ezek nem intő jelek arra, hogy valamiféle módon be kell avatkozni, vagy amit eddig tettünk, részben nem felelnek meg az ország elvárásainak, az lehet, hogy rosszul látja.
Tehát még egyszer: a forrás a KSH, és kérem, tanulmányozzák szívélyesen ezt a dolgot.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit