RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Valóban, az ÁSZ-jelentésben vannak olyan pontok, amelyek bírálják, illetve elmarasztalják az Országimázs Központot. De olyan kijelentések, amelyeket képviselő úr megengedett magának, hogy hatalmas lenyúlások voltak, ilyeneket nem tud felolvasni az ÁSZ jelentéséből. Ha tud, akkor kérem, tegye meg. Amiket ön állít, nem olvasható ki ebből egyértelműen.
És azt kell mondjam, olyan azért a mi kormányunk alatt nem volt, hogy off-shore cégek osztanak el önkormányzati pályázók között 50 millió forintot. Ez az eljárás példátlan, helytelen, és reméljük, hogy ez nem lesz így tovább.
(Nagy Nórát a jegyzői székben dr. Füle István váltja fel.)
Az SZDSZ frakcióvezetője még azt mondta, hogy 2001-ben születtek olyan döntések, amelyek a fővárosi tömegközlekedést romba döntötték. Nos, tisztelt hölgyeim és uraim, ha megnézik a statisztikákat, akkor az elmúlt tizenkét évben a fővárosi tömegközlekedés helyzete, az azt igénybe vevők száma folyamatosan romlott - 2001 nem egy különös év. Azért sem értem egyébként az SZDSZ fővárosi frakcióvezetőjének a vádaskodását, mert nem igaz az, hogy a főváros pénzügyi nehézségekkel küzdött, több tízmilliárd forint ott van lekötötten a Fővárosi Önkormányzat számláján, és igenis, ha ebből a pénzből a fővárosi közlekedés fejlesztését kívánták volna elérni, akkor ezt megtehették volna.
Még egy utolsó érvet emellett hadd mondjak. A kormány 2001-ben és 2002-ben is jelentős lépéseket próbált tenni a fővárosi közlekedési szövetség létrehozása érdekében, és ez mindig a Fővárosi Önkormányzat ellenállásán bukott meg. Arról már nem is beszélve, hogy ’94 és ’98 között SZDSZ-es közlekedési miniszter volt, az SZDSZ-es Fővárosi Önkormányzattal meg tudtak volna állapodni, de sajnos az a közlekedési forma, ami éppen a legtöbb budapestit érintett volna kedvező módon, sem ebben az időszakban, sem az elmúlt években, 2001-2002-ben - a kormányzat kezdeményezése ellenére - nem tudott megvalósulni. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit