RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Én is ott folytatnám, ahol Font Sándor képviselő úr abbahagyta, Molnár Albert nagyon sok helyen komoly tárgyi tévedésben van.
A magyar gazdaság, mindannyian tudjuk, meglehetősen nyitott gazdaság, ez azt jelenti, hogy nagyon nagy mértékben függ azoktól a folyamatoktól, amelyek például az Európai Unióban, illetve a világgazdaságban uralkodnak. Elmúlt az az idő, amikor azt mondhattuk, hogy Magyarország teljesen függetlenül tud működni ezektől a folyamatoktól. Hatalmas recesszió volt - ezt Varga képviselő úr nagyon pontosan elmondta a hozzászólásában -, és ez alól a recesszió alól nem vonhatta ki magát a magyar gazdaság sem. Egyetlen kérdés volt, hogy milyen mértékben esünk mi vissza, és, tisztelt képviselőtársaim, az az egyértelmű eredmény, hogy akárkivel vetjük össze magunkat a térségből, a volt kelet-európai országok közül, akár a nyugat-európai országokat nézzük meg, Magyarországon a gazdasági visszaesés sokkal kisebb mértékű volt.
Molnár képviselő úr elmondta, hogy visszaesett az export, meg hogyan érintette a magyar vállalkozásokat a forint felértékelődése. Tisztelt képviselő úr, azt gondolom, hogy a magyar gazdaságnak nem az alacsony bérekkel és az olcsó forinttal kell hosszú távon versenyképesnek lenni, nem ez a cél.
(13.20)
Hadd mondjam el, hogy 7,7 százalékkal növekedett az export Magyarországon 2001-ben. Nem igaz az az állítás, képviselő úr, amit ön mond, az export igenis dinamikusan növekedett, akármit is szeretnének ezzel kapcsolatban állítani.
Hegyi képviselő úrnak nagyon röviden azt válaszolnám, hogy önök azokban az években az ingyentankönyvtől kezdve mindent beterjesztettek, mindent. Igazából szerintem egyetlen kérdés van: a Fővárosi Önkormányzatnál, ahol MSZP-SZDSZ-többség volt, állt-e elegendő forrás rendelkezésre ahhoz, hogy megfelelő színvonalú tömegközlekedést biztosítson? S mivel több tízmilliárd forint volt a Fővárosi Önkormányzat lekötött számláin, azt kell mondanom, képviselő úr, hogy ha fontos lett volna az MSZP-SZDSZ-nek a fővárosban a tömegközlekedés, akkor erre meglettek volna a forrásai.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit