BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, Zuschlag János képviselő úr elég veszélyes vizekre evezett, amikor megkérdőjelezte azokat a sportfejlesztéseket, amelyek az elmúlt négy évben megtörténtek Magyarországon. Ha a képviselő úr járta a vidéket, akkor láthatta, hogy soha ennyi tornaterem nem épült, nem került felújításra. Ilyen volumenű csarnokfelújítások, sportcsarnoképítések és felújítások csak az első ciklusban, az Antall-kormány idején történtek, 1990 és ’94 között. Tehát ha a képviselő úr visszagondolna - bár nem biztos, hogy a fiatal kora ezt lehetővé teszi - a ’94-98 közötti időszakra, és megnézné, hogy hasonló beruházásokra mennyi pénzt fordított a kormány, akkor, azt hiszem, elcsodálkozna, mert az ön pártja által vezetett kormány annak idején ezt nem gondolta stratégiai kérdésnek.
(19.00)
Nem gondolta azt, hogy az utánpótlás-nevelés alapbázisát azok az általános iskolák és azok a nevelő sportegyesületek adják, ahol egyáltalán lehetőséget kell a gyerekek számára biztosítani ahhoz, hogy a sportolás a kedvelt időtöltésükké váljon. Tehát azt hiszem, hogy ez egyáltalán nem egy megalapozott kifogás.
Azt gondolom, hogy ez a hozzáállás nem meglepő a Magyar Szocialista Párttól, hiszen ha megnézzük a Budapest Sportcsarnok esetét, itt az ISM kapcsán több ügyben büntetőjogi felelősség kérdését vetették fel az elmúlt időszakban (Keller László: Így van!), bírálják a minisztérium működését, ugyanakkor az elért eredményekkel pedig önök próbálnak, hogy úgy mondjam, népszerűséget szerezni, hiszen a Budapest Sportcsarnok kapcsán éppen itt egy szép, színes kiadvány, amelyben a jelenlegi kormány a saját dicsőségét próbálja learatni egy korábbi beruházás kapcsán, amelynek az átadása várhatóan a közeljövőben meg fog történni. (Keller László: Mikor?)
Azt gondolom, hogy ellentmondásos ez a felvetés a Magyar Szocialista Párt képviselői részéről, és jónak tartanám azt, ha elismernék azokat a kormányzati eredményeket a zárszámadás kapcsán, amelyek valósak, és amelyeket dicséret kell hogy illessen.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit