BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a lehetőséget. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban érdekes vita alakul ki, de azt gondolom, hogy amikor egy minisztérium gazdálkodásának a jogszerűségét és az átgondoltságát kérdőjelezik meg a szocialista képviselők, akkor a 2001. évi költségvetés végrehajtásának kapcsán egy hosszabb távú folyamatot, tehát magát a kormányprogramot, illetve annak a teljesülését kell górcső alá vennünk.
Arról, amit Zuschlag János képviselő úr említett, hogy miért nem 1998-ban indult el az ISM részéről például a sportcsarnok-építési program vagy az iskolai tornatermek felújításának a programja: azért nem indulhatott ’98-ban, mert csak ’99. január 1-jén állt fel a minisztérium. (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Tehát ennek objektív akadályai voltak, ami miatt ez ’98 őszén nem kezdődhetett meg.
A Szabó Zoltán képviselő úr által elmondottakra reagálva hadd mondjam el: olyan méretű igények jelentkeztek ezekre a felújításokra, hogy ezeknek az igénynek valamilyen módon eleget kell tenni. Arról nem beszélve, ha, mondjuk, a költségvetési keretek túllépéséről beszélünk, akkor elég, ha visszagondolunk a szocialista-szabad demokrata kormány mostani indulására, hiszen egyből pótköltségvetési vitával kezdtük az új ciklust. Hadd ne mondjam, hogy éppen az önök előterjesztésére szavaztunk meg egy olyan csomagot, amely több mint 300 milliárd forint értékben tért el az eredeti előirányzattól, és ennek a költségnek a terhére többletkiadásokat fogalmazott meg a költségvetés számára.
Tehát azt hiszem, ha visszatekintünk az önök kormányzati ciklusának gazdálkodására, ott is tapasztalhatunk olyat, mint ahogy minden évben természetes jellemző, ha egyszer többletbevételek keletkeznek az adott évben, akkor természetes, hogy a többletbevételek elosztásáról valamilyen módon rendelkezni kell. Ha év közben látható az, hogy a gazdaság többletteljesítésének köszönhetően pluszbevételek keletkeznek, akkor szerintem teljesen normális, ha egy elfogadott menet szerint, egy beruházási ütemterv felgyorsítása révén előrehozunk beruházásokat, akkor ezek többletkiadással járnak.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit