ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Talán egyetlenegy dolog Veres János képviselőtársam utolsó két mondatával kapcsolatban, hogy akkor a csőd szélén állt az ország, és köszönhető ez az előző kormánykoalíciónak, tehát az Antall-kormánynak, így fejezte ki a hozzászólásában. Tisztelt Képviselőtársam! Legyen olyan kedves nekem megmondani, hogy az Antall-kormány milyen örökséget vett át! (Szijjártó Péter: Így van!) Talán így lenne helyes megközelíteni azt a kérdést, hogy rendszerváltozás, a demokratikus lét kialakulása, a szocializmus lebomlása, az ipar teljes felbomlása talán nem egy öröksége volt ennek az országnak, amit én nem úgy fogalmaznék az ön helyében, és pont az ön helyében nem úgy fogalmaznék, hogy mit örökölt a második kormány, elnézést, a magyar társadalom a rendszerváltozás előtti időszakból. A kérdést talán így kellene megfogalmazni.
Úgy érzem, hogy abban az első időszakban az a kormány azért a demokrácia alapjait lerakta, az alkotmányosságot, az önkormányzatiságot megteremtette, amiből ez az ország tovább tud építkezni. Az, hogy akkor a katasztrófa szélén volt az ország, nem az első kormánynak köszönhető, ezt azért szeretném tisztázni önnel. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Így van! - Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit