GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr, és teljes mértékben egyetértek önnel, hogy olyan sokára kerül ránk sor, de hát muszáj visszahivatkozni.
Igen, ezt a tisztelt ellenzék képviselői éveken keresztül szerették volna ránk húzni, hogy mi minimálbér-ellenesek vagyunk. Nem, mi a minimálbérnek a terheit vitattuk, vitatjuk ma is, és ebben a 2001-es költségvetésben erről van szó. Ha a vállalkozások jövedelempozícióját taglaljuk, akkor számokkal tetten érhető, hogy azon túl, hogy nemzetközi összefüggésben van egyfajta keresletcsökkenés, de a második helyen a bérek túlzott közterhei szerepelnek, mint olyan cím, hogy a vállalkozásoknak romlott, képviselőtársaim, a jövedelempozíciója 2001-ben. Ez van leírva a költségvetésben!
Azoknak, akik ezt nem olvasták, azt hiszem, hogy ez... (Font Sándor közbeszólása.) Font Képviselő Úr! Lehet, kezdhetjük a vitát a pun háborúnál, de én azt gondolom, hogy most a 2001-es költségvetésről kéne beszélni, úgy, ahogy Keller képviselő úr mondta!
(A jegyzői székben Németh Zsoltot Vincze László váltja fel.)
Tudom, hogy sokan vannak, akik nem olvasnak el több ezer oldalt, de ha a 250. oldalig eljutna Tóth képviselő úr, akkor látná azt, hogy amiről beszél, az tényleg butaság. Hát ott van számokkal: a jövedelemcentralizáció növekedett! Tessék nézni! Az államtitkár úr nem kiabál ellene! Az adóterhelés növekedett! Nem vitatkozik Tállai államtitkár úr! (Tállai András: Nyugi!) Szóval, valahol ezekről kéne vitatkozni, mert ezek írva vannak, ezek tényszámok. Lehet, hogy ha valaki ezt nem olvassa el, akkor tényleg lehet bármit állítani, és lehet bármiről beszélni. De én azt gondolom, hogy bennünket is, meg azokat, akik ezt a vitát még figyelemmel kísérik, tényleg az érdekli, hogy mi történt 2001-ben, és milyen tanulságai vannak ennek a jövőre nézve.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Szórványos taps az MSZP soraiban.- Tállai András tapsol.)
(18.00)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit