KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Őry Csaba képviselő úr megszólalására: elég sajátságos filozófiát képvisel Őry Csaba képviselő úr és a Fidesz is akkor, amikor a munkahelyteremtés szükségessége helyett mindenféle felmérésekre hivatkozva igyekszik a problémáktól menekülni, és arra hivatkozva, hogy itt olyan mértékű az inaktív munkanélküliség, amilyen mértékűre beállította a képviselő úr, egyszerűen azt mondja, hogy nem is kell ezzel foglalkozni.
A minimálbérrel kapcsolatban: képviselő úr, ’99-ben, 2000-ben, nyugodtan lehet azt mondani, hogy kiszipolyozták az alacsony jövedelmű munkavállalókat, a korábbi adómentességet megszüntették, adót vetettek ki, és nem akarták emelni még az infláció mértékében sem a minimálbér összegét. Igaz, hogy utána felemelték 40 ezer, később 50 ezer forintra - de képviselő úr, mit csinált ön akkor az érdekegyeztető tanácsban vagy fórumon, amikor 40 ezer forintos munkabérről döntött önállóan a kormány? Milyen egyeztetés volt az? Ön már 50 ezer forintos minimálbérről beszélt, az egy évvel később volt, és az 2002-re vonatkozott! (Tállai András: Csökkentsétek!) 2000 végén 2001-re vonatkozóan diktált a kormány, kihirdették, hogy 40 ezer forint lesz 2001-ben a minimálbér, és semmiféle kompenzációt nem voltak hajlandók a munkaadók számára biztosítani.
2001 év végére rájöttek, és kikényszerítette az akkori ellenzék, a Szocialista Párt, hogy legyen kompenzáció, és akkor belekényszerültek abba, hogy már ilyen módon a kompenzálásról azoknál a munkaadóknál gondoskodjanak, akiknél bizony foglalkoztatási problémát okozott a minimálbér megemelése. Tehát e tekintetben is az exállamtitkár úr emlékezete, itt már sokszor elhangzott, hogy bizony mennyire szelektív. Ez is bizonyság volt arra, hogy ez így van, államtitkár úr.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit