CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök úr, köszönöm a szót. Szeretnék néhány dolgot pontosítani.
Az ellenzéki képviselőtársaim, azt hiszem, kicsit csúsztattak. Mi nem azt mondjuk, hogy okafogyottá vált, hanem azt, hogy a Pedagógusok Szakszervezete követelésével egyetértettünk, és ennek megfelelő javaslatot terjesztettünk az Országgyűlés elé.
Úgy gondolom, a másik fontos tudnivaló, hogy nem lehet halasztani a tárgyalást, mert alkotmányos kötelezettsége van az Országgyűlésnek a népi kezdeményezés megtárgyalására - ezt Őry Csaba képviselőtársamnak mondom. Határidős kötelezettsége van; ezen a határidőn már régen túl van egyébként, csak mivel nem volt a két Országgyűlés között ülés, mármint a választások előtt és után, ezért nem tudta megtárgyalni. De egyébként már régen lejárt a határidő.
Ami pedig a Fidesz viszonyát illeti ehhez a pedagógus-szakszervezeti követeléshez, az emlékezetükbe idézném, hogy 2001 végén Kiss Péter és Szekeres Imre ilyen értelmű módosító indítványt terjesztett az Országgyűlés elé. Akkor önök ezt leszavazták. 2002 tavaszán Kiss Péter ismételten terjesztett az Országgyűlés elé ilyen javaslatot. Akkor is leszavazták. Lett volna lehetőségük viszonyulni a javaslathoz akkor, amikor a pedagógus-szakszervezet elindította ezt a népi kezdeményezést, alá is írhatták volna - én aláírtam ezt a népi kezdeményezést annak idején -, és lehetett volna ilyen döntéseket hozni. Nem hoztak ilyen döntéseket, ehelyett mindenféle pedagógus életpályamodellekkel próbálták elfedni azt a valóságot, hogy nem léptek kellőképpen és kellő időben és nem a követeléseknek megfelelően.
(21.50)
Örülök, hogy végül is belátták a tévedésüket, és sokadik konok ellenállásuk után idén nyáron megszavazták azt a törvényjavaslatot, amely biztosította a két követelmény érvényesülését.
Itt is pontosítanék: igen, Árok Antal azt mondta a bizottsági ülésen, hogy erre az évre teljesült a követelmény. Ez tehát nem azt jelenti… (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) - és akkor majd folytatom egy következő körben.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit