DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Fájdalom, csak ismételni tudom én is az előbb elmondottakat: részben teljesült, részben nem teljesült. És hogy ez a részben teljesülés mit jelent, ebben nem látunk teljesen tisztán, mert nem látjuk pontosan, hogy mit ér az, ami egyébként a tábla per tábla megfogalmazásban jelenthet akár 52 százalékot is.
De ez már régi vita közöttünk; önök a táblát nézik, és úgy tekintették a világot, mintha a tábla lett volna a közalkalmazottak valóságos jövedelme hónapról hónapra. Nem így volt, mert számos intézkedés, szakmai szorzók, különféle pótlékok eltorzították ezt. Ezért fog bekövetkezni október elején az - és igaza van Lasztovicza képviselő úrnak -, hogy sokan úgy fogják érezni, hogy na jó, jó, de én nem kaptam 50 százalékot, hiszen ez, amit most önök csináltak, ez az átlagos 50 százalék lenyelte ezeket a szakmai szorzókat, pótlékokat, beépült ebbe. Magyarul: azt fogja látni, hogy 8 százalékkal kaptam többet vagy 10 százalékkal kaptam többet, ötszáz forinttal vagy ezer forinttal kaptam többet, és ilyen értelemben ez valóban nem az, mint amiről önök szóltak.
Majd meglátjuk, képviselő úr, fölösleges erről vitatkoznunk vagy bólogatnunk egymásnak, ez néhány hét múlva ki fog derülni, aztán utána majd beszélgethetünk róla, hogy hogy is van ez, és majd magyarázhatja ki-ki a bizonyítványát.
(22.10)
De tényleg azt mondom Szabó képviselő úrnak is, hogy nem érdemes ezen vitatkozni, és nincs ellentmondás abban, hogy mi ezt megszavaztuk, ugyanakkor meg kifogásaink vannak. Örülünk annak, ha többet kapnak az emberek közalkalmazottként, örülünk annak, ha többet kapnak a pedagógusok. Jobb megoldást képzeltünk el, stabilabb, kiszámíthatóbb, végleges megoldást a közalkalmazottaknak nem nagyon sokára, 2003. január 1-jétől.
Ha önök más megoldást választottak, önök vannak kormányon, mi ezt megszavaztuk, támogatjuk, mert többet kapnak az emberek. De lett volna ennél jobb megoldás. Önök nem ezt választották. (Csizmár Gábor: Miért nem csinálták meg?)
Köszönöm szépen a szót. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit