DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Szerintem igaza van Lasztovicza képviselő úrnak, bár kicsit jobb helyzetben vagyunk, mint az érdekképviseletek, mert mi legalább megkaptuk a vita előtt a törvénytervezetet, míg ők meg sem kapták, legalábbis ha hinni lehet a mai Népszabadságban megjelent nyilatkozataiknak.
Nem akarom kitölteni a két percet, csak annyit mondanék Göndör képviselőtársamnak, hogy se vakról, se pohárról nincs szó, hanem a mi elképzelésünk szerint egy szerencsétlen és rossz indítvány lesöpréséről volt szó. Nem a béremelés lesöpréséről, nem a közalkalmazotti életpálya megvalósításáról, hisz nagyon világos és konkrét ígéreteket vállalt az előző kormány, amikor azt mondta, hogy ez 2003. január 1-jével megoldódik.
Tudomásul vettük, a pedagógusoknak joguk volt akciót kezdeményezni azért, hogy ezt meg kívánják gyorsítani, de ettől változatlanul megáll az a véleményünk, hogy ezt a megoldást rosszabbnak tartjuk, mint azt, amire az előkészületek megkezdődtek. Ebben a kérdésben nem értünk egyet, ezt tudomásul veszem, de nem kell úgy tekinteni, mintha nem szavaztuk volna meg azt, amikor lehetőségünk volt rá, hogy több bért kapjanak. Megszavaztuk, erre ön is utalt. Annak ellenére szavaztuk meg, hogy igen kényes helyzetbe kerültünk a támogatóink előtt, hiszen sajnálatos módon olyan kérdéseket is beletettek abba a salátatörvénybe, amelyekkel nem értettünk egyet, és most kénytelenek vagyunk külön indítványokban újra előhozni, hogy jelezzük és megmutassuk, egyáltalán nem igaz az, amit Németh miniszter úr mondott, hogy egyetértettünk volna a mezőgazdasággal kapcsolatos néhány kreatív ötletükkel. De fontosnak tartottuk a béremelést, és mivel fontosnak tartottuk azt, hogy többet kapjanak, ezért vállaltuk annak a kockázatát is, hogy majd meg kell magyarázni az álláspontunkat. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Tehát egyáltalán nem korrekt, és nem felel meg a tényeknek az, mintha itt bárki ellene lett volna a pedagógusok és közalkalmazottak béremelésének. Mondom, ebben a célban az első perctől kezdve egyetértettünk.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit