DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Nekem eszemben sincs vitatni azt, amit Őry Csaba képviselőtársam mondott a 2001. évi pedagógusbér-emelkedésről. Én ezt készséggel elhiszem, hogy így van, csak az imént még az elmúlt négy év során bekövetkezett béremelésekről volt szó. Márpedig 2001 nem az elmúlt négy év, hanem az elmúlt egy év, és az elmúlt négy évben benne volt például a 2000. év is, amikor, legalábbis az utolsó negyedévig számítva, a pedagógusok reálbére kifejezetten csökkent, igaz, hogy csak 0,2 százalékkal, de csökkent az előző évihez képest. Ez is benne volt, tisztelt képviselő úr.
Tehát még egyszer szeretném elmondani, hogy minden ellenzéknek szíve joga, hogy miközben megszavazza a kormány által javasolt intézkedést, mert az népszerű, a népszerűségét tovább kívánja fokozni azzal, hogy feláll, kevesli ezeket, és többet követel. Mindazonáltal mégiscsak az a helyzet, hogy az, amit az elmúlt 100-130 napban a Medgyessy-kormány végrehajtott a közalkalmazottak és ezen belül a pedagógusok bérrendezése terén, az ebben az országban Eötvös József és Csáky Albin óta egyedülálló, ilyen a pedagógusok ügyében nem történt több mint száz esztendeje Magyarországon.
Nem azt mondjuk, és ha ebben elégedetlenek önök, akkor velünk egyetértenek, hogy be van fejezve a dolog, nem azt mondjuk, hogy a Medgyessy-kormány időszakának végéig most már letudtuk a pedagógusok és általában a közszolgálati dolgozók béremelését, nem azt mondjuk, hogy akár adóintézkedésekkel, akár béremeléssel, akár a kettő kombinációjával, akár - mint államtitkár úr mondotta volt - az egységes közszolgálati előmeneteli rendszer kidolgozásával ne kellene ezen tovább javítani, pusztán annyit mondunk, hogy az, amiért a pedagógusok a népi kezdeményezést indították, idén teljesült.
Köszönöm. (A páholyban ülő vendégek tapsolnak.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit