LASZTOVICZA JENŐ

Full text search

LASZTOVICZA JENŐ
LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Köszönöm szépen. Én úgy gondolom, hogy a Fidesz maximálisan egyetért a bérek emelésével. Mi azzal nem értünk egyet, hogy hónapokon keresztül hallgattuk az 50 százalékot, az államtitkár most is az 50 százalékot mondja, Filló képviselő úr is az 50 százalékot mondja, és az államtitkár úr azt mondta, hogy majd szembesüljünk a tényekkel. Én azt hiszem, hogy önöket fogják szembesíteni azok a pedagógusok, akik majd októberben felveszik a bérüket, és 8-10-12 százalékkal kapnak többet a borítékban. Nem mi fogjuk önöket szembesíteni azzal, amit mondtak, hanem az a több tízezer pedagógus, aki sajnos nem jár olyan jól, mint ahogy ezt önök beígérték.
Tehát én nem vitatkozom az önök jó szándékával, meg önök sem mondták azt, hogy mi rossz szándékkal emeltük az elmúlt két évben a pedagógusok bérét. Itt nem is erről szól a történet, hanem arról szól, hogy milyen ígéretek hangzottak el, és önök ezt hogy tartják be. Most kicsit billegetik a fejüket, hogy ez nem igaz. Higgyék el, hogy közöttünk is sokan vannak olyanok, akik pedagógusok, vagy a családjukban több pedagógus van, és ők is tudják, ők is látják azt, hogy mennyi pénz kerül a borítékba, és eddig mennyit kaptak. Tehát a szándék nem rossz. (Gőgös Zoltán felé fordulva:) Most hiába bólogat képviselőtársam, de ezt majd önökön fogják számon kérni, és a szakszervezettől is fogják kérni, hogy igenis, tegyen valamit, mert nem erről szólt a történet fél évvel ezelőtt, meg még két héttel ezelőtt sem.
Én úgy gondolom, hogy a másik kérdés, amiről beszélnünk kell, hogy be lett ígérve jövőre a 3 százalékos bruttó béremelés. Azért önöknek majd ezzel is szembesülni kell, hogy 3 százalékkal hogy szeretnék a közszférát fölzárkóztatni az európai normákhoz.
A másik, ami még ide tartozik szerintem, és ezt az önkormányzati vezetők, a polgármesterek mondják, hogy bizonytalanok, hogy mi lesz a jövő, most megemelték a pedagógusok bérét, de jövőre hogyan fog ez beépülni a normatívába, a fejkvótába, vagy egyszerűen az önkormányzatok (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) gazdálkodását hogyan fogja ez érinteni.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit