RÓZSA ENDRE

Full text search

RÓZSA ENDRE
RÓZSA ENDRE (MSZP): Az előttem felszólaló képviselőtársam hozzászólásából is úgy vettem ki, hogy kollégám. Említette azt, hogy a vezetőknek kellene emelni a bérét. Én a pótlékra vonatkoztattam ezt, hiszen egységes bértábla van, tehát a vezetői pótlékok lennének időszerűek.
Elhangzott az előzőekben, hogy nem egy ilyen összecsapott bértábla alapján kellett volna három hónap után. Kérdem azt, hogy ha nem került volna sor most béremelésre, akkor milyen kritikát kaptunk volna. Nem azt elemeznénk, hogy 52,8 százalék vagy 32 százalék, hanem egyáltalán megkérdőjeleznék a választási ígéreteinket. Ugyanakkor az a véleményem, hogy tegyük szívünkre a kezünket: hány olyan pedagógus volt az országban, aki egy évvel ezelőtt ilyen magas béremelésben egyáltalán reménykedhetett? Hány olyan technikai vagy adminisztratív dolgozó volt hazánkban, aki egyáltalán remélhette azt egy évvel ezelőtt, hogy a minimálbér ketrecéből ki fog jutni egyszer, amikor az A-illetmény tekintetében a 14 helyből 14 volt 50 ezer forintnál, és sorolhatnám - de ne tegyem meg! Úgy gondolom, hogy ez rendkívül tisztes béremelés.
A másik: korábban elhangzott, hogy bruttó 48 százalék meg 32, meg 38. Úgy gondolom, hogy amióta adórendszer van Magyarországon, azóta mindig bruttóban beszéltünk, soha nem bontottuk le ezt nettóra. Szeretném megköszönni Lasztovicza Jenő képviselőtársamnak azt a mondatát, hogy pozitívan áll ehhez a bérfejlesztéshez, bár nincsen jelen (Lasztovicza Jenő felemeli a kezét.), bocsánat, a helyére néztem. Köszönöm ezeket a pozitív gondolatokat. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit