DR. TURI-KOVÁCS BÉLA

Full text search

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA
DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Köszönöm, elnök úr, a szót. Én örömmel hallgattam két szocialista képviselőtársam felszólalását, mert ha apránként is, de voltaképpen mégiscsak alátámasztották azt, amit elmondtam.
Túl azon, hogy én azt gondolom, hogy a visszamutogatásról negyedévi kormányzás után egyszer s mindenkorra le kéne szokni, ugyanis ugyanezzel az erővel visszamehetünk akár a ’94-98-as intervallumig, és gyűjtögethetjük, hogy vajon mit kellene ezzel kapcsolatban mondani - nincs értelme.
Önök előterjesztettek itt egy törvényjavaslatot, és most a törvényjavaslatot tárgyaljuk annak minden vonzatával. Következésképpen, amikor ma már önök is azt mondják, hogy szelektíven kell megítélni az önkormányzatokat - hallottuk az előbb -, amikor önök azt mondják, hogy igen, tényleg költségvetési tételt kellene mellé tenni, de nem mindenkinek, akkor azért már félúton vagyunk. Akkor már kiderült, hogy költségvetési tételek nélkül tárgyalni az 1994. december 31-ei határidőt értelmetlen, annak ugyanis pontosan annyi a megvalósulási lehetősége, mint az 1993. december 31-einek, egy centivel nem több.
Még egy olyan dolog, amit önök itt szintén - nagyon örülök neki - elfogadtak, elismertek, nevezetesen, hogy ma a már elkészült és a jogszabályi előírásoknak eleget tett önkormányzatokon kívül ott állnak sorban azok is, akik saját költségen elkészítették, csak még nem fejezték be ezeket a terveket. Mérhetetlenül kellemetlen az, hogyha ilyenfajta feszültséget és igazságtalanságokat próbálunk az önkormányzatok között gerjeszteni. Vagy olyat kell előterjeszteni, egy olyan javaslatot, amely világosan és szelektíven határozza meg, úgy, ahogy nagyjából Balsay képviselőtársam már a módosítójában utal majd erre, ahol teszünk bizonyos különbségeket, és akkor azokra a helyekre a költségvetési forrásokat oda kell rendelni. Akkor van értelme ennek az előterjesztésnek. (Szórványos taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit