ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Köszönöm szépen. Tehát a képviselő úr nem fogadta el válaszadóként a miniszter urat.
Szeretném a Házszabály értelmében felhívni a kormány tagjainak figyelmét arra, hogy az azonnali kérdések és válaszok órájában a kérdezett, illetőleg az őt helyettesítő köteles az ülésteremben tartózkodni. (Tirts Tamás: Így van!)
Balla Mihály, a Fidesz képviselője, kérdést kíván feltenni ugyancsak a miniszterelnök úrnak, “A kényelem bére” címmel, azonban a miniszterelnök úr halaszthatatlan közfeladata ellátása miatt válaszadásra Kovács László külügyminiszter urat jelölte ki, aki úgyszintén nincs az ülésteremben. (Tirts Tamás: Hol van a kormány? Ha lemond, elfogadjuk a lemondást. Rendkívüli házülést kérünk! - Révész Máriusz közbeszól.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem, hogy mérsékeljék az indulataikat, és kérem önöket arra, hogy bekiabálással ne zavarják meg az ülést! Kérem az intézkedést… (Tirts Tamás: Százéves a Ház! Olyan hagyománya van ennek…) Ne haragudjon, képviselő úr, hadd fejezzem ki sajnálatomat a viselkedése miatt, ez nem a parlamentbe való! (Taps az MSZP soraiból. - Közbeszólás az MSZP soraiból Tirts Tamás felé: Te sem odavaló vagy! - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Hol vannak a miniszterek?)
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem Balla képviselő úr türelmét, vissza fogunk térni erre. Kérem az azonnali intézkedést, hogy a kormány tagjai, akikhez azonnali kérdést intéztek (Taps a Fidesz soraiból.), foglalják el helyüket az ülésteremben!
Tisztelt Országgyűlés! Font Sándor képviselő úr, aki úgyszintén nincs az ülésteremben… (Derültség az MSZ soraiban. - Dr. Kis Zoltán: Ebédel! - Kovács László megérkezik az ülésterembe.) Tekintettel arra, hogy a külügyminiszter úr megérkezett (Közbeszólás a Fidesz soraiból: A kormány se kell! - Közbeszólás az MSZP soraiból: Nektek nem!), Balla Mihály képviselő úr, ahogy tájékoztattam önt, a “Kényelem bére” címmel feltett azonnali kérdésére a miniszterelnök halaszthatatlan közfeladatai ellátása miatt válaszadásra Kovács László külügyminiszter urat jelölte ki. Megkérdezem a képviselő urat, hogy elfogadja-e a külügyminiszter urat válaszadóként. Képviselő úr!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit