DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Először is, megnyugtatásképpen azzal szeretném kezdeni, hogy nem tervezzük sem a bezárást, sem azt, hogy megszűnnek majd egyes részlegek, viszont a részévé szeretnénk tenni a vasútegészségügy egész rendszere átalakításának a szolnoki MÁV Kórházat is, és ebben igazán számítunk mindarra az aktivitásra, amit kifejtett a lakosság és a betegek, a megtartás mellett, hogy ez még inkább hatékony legyen.
Azért engedje meg, hogy néhány szót szóljak! Az előző négy év során, az előző kormányzati ciklusban éleződtek ki a szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet gazdálkodási és finanszírozási problémái. Ezt többek között a megyei Hetényi Gyula Kórházzal kötött együttműködési szerződés és sok más intézkedés okozta, például a vasúti törvénnyel egyébként ellentétes, a kórház számára hátrányos megállapodás aláírása a megyei vezetés és az előző vezetés között.
Mi úgy gondoljuk, hogy az egyébként sem igazán jó helyzetben lévő kórház problémáit - tudniillik hogy a betegek jelentős része nem ide, hanem máshova ment, és így levált erről a kórházról - az együttműködési körzetek - többek között a törökszentmiklósi körzet is - okozták, kiéleződtek a finanszírozási és gazdálkodási problémák. Az előző kormány odáig jutott, hogy átvilágítást rendelt meg, ennek az eredményeivel eddig azonban még nem tudtak mit kezdeni, hiszen közben kormányváltás következett be.
Mi ebből az előzetes átvilágításból levontuk azt a következtetést, hogy nem egyedül Szolnok problémáival kell foglalkozni, hanem ezt egy rendszer részévé kell tenni. Természetesen együtt kell működni a helyi önkormányzat kórházaival is, de tény: annak érdekében, hogy ne szűnjön meg a kórház, és továbbra is működjön, több dologról van szó, amire szükség van, részben részleges szanálásról, tehát pénzösszegekről, hogy a hiányt és annak a következményeit elhárítsuk (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), másrészt pedig a rendszer átalakításáról - erre kerül sor a közeljövőben. Köszönöm szépen.
(12.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit