DR. FODOR GÁBOR

Full text search

DR. FODOR GÁBOR
DR. FODOR GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! A válaszát köszönöm, és a válaszából azt véltem kiolvasni, hogy egyfelől bízhatunk abban, hogy az antidiszkriminációs törvény megszületik a parlamentben, az Igazságügyi Minisztérium a parlament elé fogja terjeszteni, és én ezt nagyon fontosnak, jelentős előrelépésnek tartom.
Másfelől azt is érzékeltem, hogy azért még nem teljesen eldöntött az, hogy melyik úton indulunk el, hiszen a miniszter úr a válasza első részében utalt arra, hogy lépéseket tesznek abba az irányba, hogy a különböző jogszabályokban is erősítsék az antidiszkriminációs elemeket.
(10.40)
Én azt gondolom, hogy erről egy fontos vitát kellene lefolytatnunk, hogy melyik utat választjuk: az egységes törvényt vagy pedig a külön jogszabályokban megfogalmazott antidiszkriminációs szabályokat. Mind a kettő járható út, mind a kettő mellett szólnak érvek, de el kell dönteni, mert egy idő után óhatatlanul konfliktusok alakulhatnak ki a jogrendszerben. Remélem, hogy ez a kérdés is elénk kerül.
Köszönöm a válaszát (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és remélem, hogy az Igazságügyi Minisztérium őrködni fog az antidiszkriminációs szabályoknak a jogrendbe való minél intenzívebb beépítésén.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit