DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Ház! Azt szeretném javasolni, hogy abban állapodjunk meg, hogy nem végjátékról van szó, nem leállítani szeretnénk. Valóban, nagyon nehéz helyzetbe kerül minden olyan vasút, amelynek az alacsony kihasználtsága miatt alig van bevétele.
(11.50)
A tájékoztatásaink szerint Táskáról, Somogyszentpálról, Csisztafürdőről naponta 8-10 utas utazik, nyilván az ebből származó bevétel nem elég ahhoz, hogy gazdaságosan lehessen fenntartani ezt az ipari műemléket. Ebből az következik, hogy arra a felújításra, ami ehhez szükséges - ennek nagyságrendje olyan 600-700 millió forint -, más forrásokból kell megkeresnünk a fedezetet.
A kérdése arra is irányult, hogy mi történt ebben az időszakban. A MÁV Rt. balesetveszélyessé vált néhány útszakasz átépítését indította el. Erről a tervezett intézkedéséről előzetesen augusztus 15-én értesítette az összes önkormányzatot, a megyei közgyűlést és a Kisvasút Kht.-t. Ebben az évben 50 millió forintot fordított a MÁV erre a felújításra, további 60 millió forintot különítettünk el annak érdekében, hogy ezt a balesetveszélyes útszakaszt fel tudjuk számolni, és újra tudjon indulni ez az idegenforgalmi látványosság. Körülbelül ez az, ami az idei lehetőségeinkbe belefér.
Továbbra is azt gondoljuk, hogy ennek a megőrzése fontos, elsősorban az idegenforgalom miatt, sajnos kevésbé az utasforgalom miatt. Ezért tárgyaltak annak idején a Volán tehermentesítő járatairól is, hogy ebben az átépítési időszakban annak a lényegében egy tucat utasnak ne nehezítsék meg a közlekedési feltételeit. Még számolunk pályázati forrásokkal.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit