DR. LÁSZLÓ CSABA

Full text search

DR. LÁSZLÓ CSABA
DR. LÁSZLÓ CSABA pénzügyminiszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Azt gondolom, lehet, hogy ön egy másik dokumentumot olvasgat, és nem hasonlítja össze ezt a tényekkel. (Font Sándor felmutatja a dokumentumot.) Ugyanis ha például megnézi az adó-előterjesztést, amit ma reggel benyújtottunk, abban csökkennek az adókulcsok, illetve az adósávok szélesítése csökkenti az adóterhet.
Hogy a minimálbér adómentesítésére sor került, ezt lehet sokféleképpen értelmezni, de hogy ez adóteher-csökkentést jelent, az biztos. Csökkent a fix egészségügyi hozzájárulás kulcsa, 4500 forint helyett 3450 forintról szól a javaslat. Az osztalékadónál a javaslatunk szerint megszüntetjük az egészségügyi hozzájárulást, tehát azt gondolom, hogy ebben a tekintetben is betartottuk a szavunkat.
A költségvetésben természetesen lesz középtávú kitekintés, és amikor az EU-csatlakozási tárgyalások lezárulnak, és látjuk, hogy a költségvetési keretek, illetve transzferek miként változnak, akkor a jövő év elején a négy évre szóló, középtávú költségvetési kerettörvényt is be fogjuk nyújtani.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit