DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kormányprogram nem változott, amely szerint a turizmus változatlanul prioritás, és prioritásként fogja kezelni a jövőben is a kormány.
Természetesen számolnunk kell azzal a helyzettel, ami bekövetkezett, nevezetesen azzal, hogy a 2002-re rendelkezésre állt pénzeszközök teljes körű lekötése megtörtént, és a 2003-ra vonatkozó lehetőségeket a kormány tízmilliárd forinttal megterhelte.
(11.20)
Tehát a 2003-as költségvetésben nyilvánvalóan számolunk ezzel a 10 milliárd forinttal, mint korábbi kötelezettségvállalással. A kormány érzékelve ezt a helyzetet, a költségvetés általános tartalékából 1 milliárd forint többletösszeget biztosított a folyamatban lévő pályázatok finanszírozására. A 2003-as időszakra vonatkozó pályázatok elbírálása akkor kezdődhet meg, ha a költségvetés elfogadást nyer, és ebben azok az összegek meghatározásra kerülnek az Országgyűlés által, amelyek turisztikai célokat finanszírozhatnak 2003-ban. Tehát ebben nyilvánvalóan türelmet kell kérni, hiszen amíg a pénzügyi fedezet a költségvetésben nem áll rendelkezésre, addig a nem létező összeg elköltéséről, illetőleg arról a kötelezettségvállalásról nem lehet dönteni.
Ami a kormány fejlesztési prioritásait illeti, az két terület. Az egyik a turisztikai infrastruktúra fejlesztése, a másik pedig a gazdálkodási, gazdasági környezet, a turizmus gazdasági környezetének modernizációja. Ez részben az adótörvény-módosításokkal, részben pedig a költségvetési törvény meghatározása kapcsán kerül önök elé.
Kérem a válaszom elfogadását. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit