LENGYEL ZOLTÁN

Full text search

LENGYEL ZOLTÁN
LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az MSZP és az SZDSZ választási kampánya során folyamatosan hangoztatta, hogy a gazdaságélénkítés és a befektetők megfelelő támogatásbiztosítása milyen fontos a nemzetgazdaság számára. A munkahelyteremtésről pedig úgy kommunikált, hogy enélkül elképzelhetetlen az emberek jólétének biztosítása.
Tisztelt Miniszter Úr! Mi történt, mióta e két párt kezébe került a kormányzás? Az ipari parki fejlesztésekre vonatkozó, Széchenyi-tervben biztosított támogatási fejezeteket megfojtották. Az ipari parkokban történő befektetésekhez nyújtandó fejezetet sem tartották folytatásra méltónak. Sőt, mi több, a munkahelyteremtő támogatásokat is megszüntették. A helyi önkormányzatok már megindították országszerte a parki beruházásokat, a saját tőkéjüket már felhasználták annak reményében, hogy a Széchenyi-terv pótolja a hiányzó befektetési összeget. Ezek az önkormányzatok most likviditási gondokkal küzdenek, azzal kiegészítve, hogy ott állnak a már elkezdett, de be nem fejezett parkjaikkal. Se befektető, se pénz, se új munkahely.
E tények megtapasztalásával kérdezem a tisztelt miniszter urat, hogyan létezik, hogy várjuk a befektetőket, de mindent elkövetünk azért, hogy ne jöjjenek, hisz még a meglévő támogatásokat is megvonjuk tőlük. Hogyan képzeli el a kormány a tisztes megélhetéshez való jogot a valóságban akkor, amikor az új munkahelyekhez való támogatást megszünteti? Mit kíván segíteni azokon az önkormányzatokon, akik lehetetlen helyzetbe kerültek a döntés következtében? Mi lesz azokkal a befektetőkkel, akik a megfelelő gazdasági környezet reményében Magyarországra csoportosították tőkéjüket?
Várom szíves válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit