BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A polgári kormány időszakában, komolyan véve a kistérségek fejlesztési igényeit, olyan hálózatot alakítottunk ki, amelyben a statisztikai kistérségek, amelyek az európai rendszerben a NUTS-IV-nek megfelelő térséget jelentik, lehetőséget kaptak egy felkészült, lehetőleg az uniós pályázatok beadására rendelkező tudással bíró jelöltek kiválasztására. A Miniszterelnöki Hivatal begyűjtötte azokat a jelentkezőket, akik erre pályáztak, és ezt követően pedig kinevezésekre került sor.
Az új kormány olyan ígéretet tett, hogy nem végez politikai tisztogatásokat sem a közigazgatásban, sem annak alsóbb szintjein. Nagyon lényeges, hogy az európai uniós csatlakozás során pályázatot írni képes, a vállalkozásokat és az önkormányzatokat segíteni képes szakemberek álljanak rendelkezésre, hiszen ha nem készítenek el a vállalkozók tízezres nagyságrendben pályázatokat, akkor könnyen nettó befizetőkké válhatunk, nem tudjuk lehívni azokat a támogatásokat, amelyek szükségesek.
Ezért keltett bennünk megdöbbenést, hogy mintegy 96 százalékban a 150 fős kistérségi megbízottak állományát az új kormány lecserélte. Három kategóriában jelentkeztek: akik pályázatot adhattak be; akiket már meg sem hívtak a pályázatra, mondván, hogy akkor elveszíthetik a végkielégítésüket; és voltak olyanok, akik lemondtak a pályázatról. Ezt követően kinevezések történtek; több bizottságban, az önkormányzati és a területfejlesztési bizottságban ennek hangot adtunk.
Kérjük a tisztelt miniszter úr válaszát arra, hogy miért szükséges az európai uniós csatlakozás előtt ilyen mértékű politikai tisztogatás, és miért nincs lehetőség arra, hogy a több diplomával, nyelvtudással, felkészültséggel rendelkező kistérségi megbízottak legalább részben megtarthatták volna állásukat.
Köszönöm a lehetőséget, és kérem a tisztelt válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit