DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Örülök, hogy ha kis késedelemmel is, de módom van önnek válaszolni erre az interpellációra; bár meg kell jegyeznem, hogy ha ön indult volna a pályázaton, akkor valószínűleg elkésett volna a pályázat beadásával. Ebben az ügyben... (Moraj az ellenzéki pártok soraiban. - Közbeszólások a Fidesz soraiból: Szégyelld magad! Arrogáns!)
Ebben az ügyben több alkalommal elmondtam, hogy politikai tisztogatás nem történt. (Felzúdulás az ellenzéki pártok soraiban. - Közbeszólások a Fidesz soraiból: Mit beszélsz?!) A kistérségi megbízottak 2000-ben történt kinevezése kapcsán két alapvető probléma volt. Az egyik az, hogy pályázat nélkül történt meg a kinevezésük. (Moraj az ellenzéki pártok soraiból.) A másik az, hogy meglehetősen sokan kellő felkészültség, kellő képzettség nélkül kerültek ehhez a poszthoz. (Moraj az ellenzéki pártok soraiból.) Ez év nyarán részletes tájékoztatást kértünk a társulásoktól, és részletes beszámolót kértünk a kistérségi megbízottaktól. Az itt kapott információk győztek meg bennünket arról, hogy pályázatot kell kiírnunk.
A pályázat alapján 822 személy közül választották ki munkatársaim, illetőleg azok a bizottságok, amelyek régiónként működtek, az új kistérségi megbízottakat.
(10.20)
Ők december 31-ig kapták meg a megbízásukat. Abban az esetben, ha valamelyikük vagy egy részük nem felel meg ez alatt az időszak alatt azoknak a megnövekedett feladatoknak és felelősségnek, amit a kistérségi megbízottak munkája kapcsán elvárunk, akkor ígérhetem, hogy azoknál a személyeknél újból cserére kerül sor január 1-jét követően.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit