IVÁNCSIK IMRE

Full text search

IVÁNCSIK IMRE
IVÁNCSIK IMRE honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Az állami tulajdonban és közben a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő ingatlanok tulajdonjoga közvetlenül nem adható át az önkormányzatoknak. Arról van szó, hogy az ÁPV Rt. hozzárendelt vagyonában lévő volt honvédségi ingatlanok térítésmentesen átadhatók, mindig egyedi kormánydöntéssel az önkormányzatok számára, kizárólag azokban az esetekben, amikor az önkormányzatok vállalják, hogy foglalkoztatáspolitikai, szociálpolitikai, ifjúságpolitikai vagy területfejlesztési célra hasznosítják ezeket az ingatlanokat.
Ahogy a képviselő úr is utalt rá, a kormány a legutóbbi ülésén a második száznapos programról szóló döntés keretében határozott arról, hogy az év végéig valamennyi ilyen ingatlan átadásra kerül térítésmentesen az önkormányzatoknak. Első lépésben most tíz önkormányzat részesült ilyen lehetőségben.
Vannak azonban olyan ingatlanok, amelyeknek ugyan megszűnt a katonai használata, de a minisztérium nem minősítette őket honvédelmi szempontból feleslegesnek, hiszen nekünk arra is gondolnunk kell, hogy rendkívül értékes ingatlanainkat egy cserealap keretében, a lakáscsereprogram keretében hasznosítani tudjuk, hiszen elhatároztuk, hogy áttérünk az önkéntes hivatásos hadseregre 2005 végéig, ezért nagy számban lesz szükségünk új lakásokra.
A konkrétan kérdezett két laktanya közül az egyik, a Kinizsi Pál területén már folyamatban is van egy lakásépítésnek az előkészítése, a minisztérium ehhez pénzeszközt is átadott; az önkormányzatnál belső véleményezési eljárás alatt áll, ha ennek vége, utána kezdődhet a hasznosítás. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) A Vasvári Pál laktanyában pedig azt tervezzük ezzel kapcsolatban, hogy pályázati felhívást jelentetünk meg, amelyen szívesen látjuk az önkormányzatot is mint pályázót. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit