CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt kisgazda Képviselő Úr! Az FVM vezetésének kezdeményezésére 1998. szeptember 1-jétől a 23/1998. FVM rendelet alapján Szabolcs-Szatmár-Bereg megye valamennyi iskolájában, óvodájában és bölcsődéjében kísérleti jelleggel iskolatej-akció indult. Az akció során minden tanítási napon minden tanuló térítésmentesen egy darab két deciliteres iskolatejet vagy iskolakakaót kapott. Az akció kedvező fogadtatását követően az iskolatejprogram folyamatos bővítésére került sor, erre tekintettel az elmúlt három év alatt a programhoz hét megye és két város csatlakozott: Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, valamint Hódmezővásárhely és Székesfehérvár. Az iskolatejprogram során lehetőség nyílt 482 677 gyermek iskolatejjel történő ellátására; 2002. első félévében ez a létszám 307 762 volt.
A 2000. és 2001. év folyamán az Állami Számvevőszék, valamint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a programmal kapcsolatosan vizsgálatot végzett. Ennek eredményeként az Állami Számvevőszék megállapította, hogy a program fedezetének az érintett előirányzatból történő folyósítása nem felel meg a vonatkozó jogszabályoknak.
Dr. Németh Imre miniszter úr dr. Jánosi György miniszter úr részére 2002. június 21-én, nem egészen egy hónappal a kormány megalakulása után elküldött megkeresésében az iskolatejprogram folytatására tett javaslatot, egyidejűleg kezdeményezte a tárgyban a kormány-előterjesztés megalkotását. Az előterjesztést a kormány 2002. szeptember 6-ai ülésén elfogadta. Tekintettel arra, hogy a program folytatásához egyetlen minisztériumban sem álltak rendelkezésre források - amiért ön mint az FVM volt politikai államtitkára személy szerint is felelős -, a kormány a 2002. évi központi költségvetés általános tartalékából 540 millió forintot csoportosított át; ez az összeg a program szeptember-decemberi hónapokban történő lebonyolításához elegendő. Mindezekre tekintettel az iskolatej-akció folytatódhat. A felelős tárca a terméktanáccsal rövidesen megköti az együttműködési megállapodást, amely értelmében az akció lebonyolítását ez a szakmai szerv végzi az eddig kialakult gyakorlatnak megfelelően.
Ha tehát ön, képviselő úr, ártatlan gyermekek tudatos éheztetéséről beszél, akkor azt javaslom, nézzen néha a tükörbe is.
Köszönöm a figyelmet. (Kékkői Zoltán: Az Ormánságra nem kaptam választ!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit