STOLÁR MIHÁLY

Full text search

STOLÁR MIHÁLY
STOLÁR MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! A rendszerváltozás következtében a szocialista nagyipar szükségszerűen összeomlott Ajkán, városunkban, ahol 10 ezer munkahely szűnt meg. Az elmúlt évek kedvező tendenciáinak köszönhetően jelenleg a munkanélküliek száma alig haladja meg a 700 főt. Veszprém megye vonatkozásában azonban a munkanélküliek száma 10 306, amelyből a 46 évesnél idősebbek aránya 29 százalék. Mint ahogy ismert, éppen ehhez a korosztályhoz tartozóknak a legnehezebb a munkához jutás. A Fidesz tervezte a nyugdíjrendszer átláthatóvá és rugalmassá tételét. A rugalmasságra azért van szükség, hogy a járulék-folyószámlája ismeretében mindenkinek lehetőségében és módjában álljon annak eldöntése, mikor és milyen feltételekkel kíván nyugdíjba menni.
Az önmagát nemzeti középnek mondó kormány programjában úgy fogalmaz, hogy a nyugdíj nem adomány, hanem szerzett jog, melynek következtében az életkeresettel és a befizetett járulékkal összhangban kell lennie. Önök a választások előtt a 46 évnél idősebb korosztályhoz tartozó munkanélküliek alkalmazása esetén a munkáltatók részére adókedvezményt ígértek. Ez azonban csak részben jelenthet megoldást, ráadásul a programjukban erről már szó sincs.
Államtitkár Úr! Az elmondottakra tekintettel kérdezem, hogy tervezi-e a kormány az említett korosztály számára azon lehetőség megteremtését, amely által a dolgozó maga döntheti el, hogy reális keretek között mikor kíván nyugdíjba menni. Akar-e a kormány valóban cselekedni most és mindenkiért, mint ahogy azt a kormány programja borítóján hirdeti? Érdeklődve várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit