DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ön azt említette, hogy a kormány kiéhezteti a Magyar Televíziót és a Magyar Rádiót. Nehezen tudnám elképzelni, hogy két hét alatt ezeket az intézményeket ki lehetne éheztetni.
A másik: ön olyan szereposztást ajánl a kormánynak, miszerint az egyik oldalon a Magyar Rádió és a Magyar Televízió működése áll, a másik oldalon pedig a kormány, amelyik odatolja a milliárdokat. Illetőleg talán még ezt sem ajánlja, mert ha odatolja a kormány a milliárdokat, akkor valamiféle függőségi viszonyba kerül a Magyar Rádió és a Magyar Televízió a kormánytól. Kérdezem akkor: nem kerül függőségbe egy készfizető kezességvállalás esetén?
A készfizető kezességvállalás, amit a korábbi kormány eldöntött és a jelenlegi kormány visszavont, tulajdonképpen álságos dolog. A készfizető kezesség ugyanis ebben az esetben nem más, mint burkolt támogatás. Mintha a költségvetés tartalékából azt az összeget, amelyre készfizető kezességet vállal a kormány, adná egy az egyben a Magyar Televízió és a Magyar Rádió részére. Ami a kormányt inspirálja ezekben az ügyekben, mint minden más ügyben: sehova nem lehet, nem szabad az adófizetők pénzéből számolatlanul, ellenőrizetlenül milliárdokat biztosítani.
Ami viszont az előfizetési díjak megszüntetését illeti, ennek a végleges rendezése reményeink szerint a médiatörvény módosításával fog megtörténni, megvalósulni, olyan módon, hogy ennek a kompenzációja ne okozzon valamiféle függőséget a kormány oldaláról a média részére.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok részéről.)
(13.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit