DR. GYIMESI ENDRE

Full text search

DR. GYIMESI ENDRE
DR. GYIMESI ENDRE (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Belügyminiszter Asszony! Tisztelt Ház! Mottóként Deák Ferenc, volt zalai képviselő mondását idézném: a hatalom csak eszköz, a végcél a népek boldogítása.
A polgári kormány egyik legsikeresebb tette volt a Gazdasági Minisztérium otthonteremtő-lakásépítő programja. Sok ezer család jutott így lakáshoz. Most a lakásügyeknek egy másik problémakötegével szeretnék foglalkozni, a panellakásokkal. A hatvanas-hetvenes évek szocialista lakástermeléseként szerte az országban nőttek ki a földből a panelházak, a sablonos építkezési modellt megvalósító lakótelepek. Természetesen szocialista jó szokáshoz illően ezeket a lakótelepeket jó néhány helyen szovjet városokról nevezték el.
A fő probléma viszont most, megépítésük után harminc-negyven évvel jelentkezik. Jól látható, hogy a szocialista fejlődés a panelházakon mutatja ki leginkább a foga fehérjét. Ezek az épületek pár éven belül teljesen lakhatatlanná válnak. Úgy gondolom, hogy így a szocialista program lelkiismeret-furdalást érzett, ezért ígéretet tettek képviselőtársaim arra, hogy ezeket az épületek felújítják. Fontosnak tartom és rendkívül fontosnak érzem az ígéretek beváltását.
Új támogatási rendszerről beszéltek a panelházakkal kapcsolatban a választási programjukban. Világosan viszont nem látszik ennek módja, de miniszter asszony bizonyára megosztja velünk elképzeléseit. Figyelmesen hallgatom! (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
(12.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit